Tarif

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

5 malzemeyle hazırlayabileceğiniz muhteşem kıvamlı yalancı tavuk göğsü tarifiyle karşınızdayız. Geleneksel lezzeti aratmayan bu tarif, tavuk göğsü sevenler için harika bir alternatif sunuyor. Hem hafif hem de lezzetli olan yalancı tavuk göğsü, özel günlerde veya misafirleriniz için mükemmel bir tatlı seçeneği olabilir. İşte bu muhteşem kıvamlı tavuk göğsü tarifinin detayları…
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
Paylaş
  • 5B
  • 26
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g un
1 litre Pınar Süt
Pınar
220 g toz şeker
5 g vanilin
Üzeri için: tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını kısık ateşte eritin. Üzerine unu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar kavurun, unun rengi hafifçe dönene kadar.
  • Ardından sütü yavaşça ekleyin, eklerken çırpıcı ile sürekli karıştırmaya devam edin.
  • Toz şekeri de ekleyerek, koyu kıvam bulana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alıp kaynayan muhallebiyi ocaktan alın. Vanilyayı ekleyin ve sıcakken yaklaşık 5 dakika boyunca mikserle çırpın.
  • Islattığınız 20-22 cm'lik bir borcama muhallebiyi dökün. Muhallebi oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streç filmle kapatın.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Ancak daha iyi sonuçlar için mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında dinlendirmenizi öneririm.
  • Soğuyan tatlıyı dolaptan çıkarın ve dilimleyin.
  • Dilimlenmiş tatlıların üzerine toz tarçın serperek servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Eğer isterseniz, damla sakızı kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.9
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Gebole Tatlısı Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme
Keşkül Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
50B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kazandibi Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
64B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.