add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Unsuz Kakaolu Kek

Unsuz kakaolu kek nasıl yapılır?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın, Çırpma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 ml sıcak su
50 g kakao
10 g vanilya aroması
150 g kabuksuz çiğ badem
1.5 g tuz
3 g karbonat
3 adet yumurta
200 g pudra şekeri
130 ml zeytinyağı
50 g kakao, sunum için
75 g bitter çikolata, sunum için
25 g Pınar Krema, sunum için

Nasıl Yapılır?

  • Sıcak su, kakao ve vanilya aromasını bir karıştırma kabında çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve bir kenara ayırın.
  • Çiğ bademleri toz haline getirdikten sonra tuz ve karbonat ekleyip bir spatula ile karıştırın.
  • Yumurtaları pudra şekeri ile mikserin çırpma teli ile orta yüksek hızda 3 dakika çırpın. Üzerine zeytinyağı ekledikten sonra 30 saniye daha çırpın.
  • Daha sonra üzerine kakaolu karışımı ekleyip mikserin orta hızında 2 dakika çırpın.
  • 23 cm çapındaki kek kalıbının yanlarını ve tabanını bir parça tereyağı ile yağlayın.
  • Daha sonra kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayın. Yağlı kağıdın üzerini de hafifçe yağlayın.
  • Hazır olan harcı kek kalıbına aktarın. Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı mutfak tezgahına 2-3 defa hafifçe vurun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk. pişirin.
  • Sunum için; oda sıcaklığındaki kekin üzerini kakao ile kaplayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata eridikten sonra kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra kekin üzerine gezdirin ve yenilebilir çiçekler ile süsleyerek servis edin.
Özden Yılmaz
Özden YılmazÖğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&StylingKurucu Ortağı
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
10-12 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik