- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Muhallebili İncirli Kek Tarifi
Tarif
Muhallebili İncirli Kek Tarifi
Muhallebili incirli kek, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlıdır. Bu lezzetli tarif, incirlerin tatlılığını ve muhallebinin kremsi dokusunu bir araya getirirken, her dilimde size ayrı bir lezzet şöleni sunacak. Muhallebi kremalı incirli kek tarifi nasıl yapılır? İncirli cevizli kek yapmanın püf noktaları nelerdir? Şimdi gelin, tam kıvamında kremalı incirli kek yapmanın tüm detaylarına birlikte bakalım 😊
Paylaş
- 25B
- 56
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
100 g kuru incir
3 adet büyük boy yumurta
160 g toz şeker
120 g un
10 g kabartma tozu
1 g muskat cevizi
2 g toz tarçın
90 g çekilmiş ceviz içi
Keki Islatmak için:
240 ml ılık su
3 g granül kahve
10 g toz şeker
Muhallebisi için:
35 g toz şeker
25 g un
20 g nişasta
10 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle incirleri bir kaseye alarak, ılık su ilavesi ile 5 dakika kadar bekletin. Süre sonunda sudan alıp, bir kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
- 2Keki için; yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabında mikserin yüksek devrinde en az 5 dakika karışım iyice krema kıvamına gelip, beyazlaşana kadar çırpın. Ardından un, kabartma tozu, rendelenmiş muskat cevizi ve tarçını ekleyip kısa süre sadece karışana kadar çırpın. Ceviz ilavesi yaparak, tekrar karıştırın. Son olarak, küp küp doğranmış incirleri de hamura ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
- 3Uygun büyüklükte bir borcamı, sıvı yağ ile yağlayın. (Bu tarifte 28×28 cm kare borcam kullanıldı.) Hazır olan kek hamurunu borcama aktarıp eşit bir şekilde harcı yayın. Önceden ısıtılmış 170°C fırında üzeri kızarana kadar, kürdan testi temiz çıkana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- 4Kek fırındayken; keki ıslatacağınız ılık su, granül kahve ve toz şekeri karıştırarak hazır hale getirin.
- 5Pişen keki fırından alın ve beş dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Daha sonra, bir kaşık yardımıyla hazırladığımız şekerli, kahveli karışım ile her yerini dengeli şekilde ıslatın ve bir kenarda beklemeye alın.
- 6Muhallebisi için; süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Göz göz olduktan sonra, birkaç dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- 7Bu esnada ayrı bir kapta krema ve pudra şekerini güzelce çırpın. Muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra kremalı karışımı içine ekleyip mikserle karıştırın. Hazır olan muhallebiyi, kekin üzerine dökün ve bir spatula ile düzelterek, eşit şekilde yayın.
- 8Son olarak, tatlının üzerine bolca Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında bir gece dinlenmeye bırakın.
- 9Tatlınızı eşit şekilde dilimleyerek porsiyonlayın. Arzu ederseniz üzerine; Antep fıstığı, ceviz, kuru incir gibi sevdiğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?