- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Kivili ve Fındıklı Brownie Tarifi
Tarif
Kivili ve Fındıklı Brownie Tarifi
Nefis meyveli fındıklı brownie tarifi. Fındıklı brownie tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 11B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bitter çikolata
200 g un
50 g kakao
3 adet yumurta
150 g toz şeker
120 g fındık
Kreması için:
40 g pudra şekeri
4 adet kivi
Nasıl Yapılır?
- 1Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga yardımıyla eritin.
- 2Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında tereyağını ekleyin ve iyice karıştırarak homojen hale getirin.
- 3Derin bir kaseye yumurtaları kırın ve içine toz şekeri ekleyerek çırpın. Çırparken yumurtanın kabarmamasına özen gösterin.
- 4Yumurta ve şeker iyice karışınca içine un ve kakaoyu eleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
- 5Hamura erimiş çikolata ve tereyağı karışımını ilave edin. Spatula ile karıştırmaya devam edin.
- 6Son olarak fındığı ekleyerek bir tur karıştırın.
- 7Pişirme kabının içerisini yağladıktan sonra hamur karışımını dökerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- 8Bu esnada ekşi kremayı ve pudra şekerini karıştırın, soğuması için dolaba alın.
- 9Fırından çıkan brownie oda sıcaklığına geldiğinde, ekşi kremalı karışım ve dilimlenmiş kivilerle servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?