- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Zencefilli Armut Çorbası Tarifi
Tarif
Zencefilli Armut Çorbası Tarifi
Taze zencefilin taze armutla muhteşem uyumu, zencefilli armut çorbası tarifi. Tam kıvamında zencefilli armut çorbası tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 15
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml ayçiçek yağı
10 g taze zencefil
1/2 adet soğan
500 g armut
750 ml tavuk suyu
10 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kızgın tencerenin içine yağı ekleyin.
- 2Soğanları ve zencefilleri koyup, karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
- 3Armut dilimlerinin birkaçını süsleme için ayırın, geri kalan dilimleri ekleyin ve 10-12 dakika kavurun.
- 4Tavuk suyu ve tuzu tencereye ekleyerek tencerenin kapağını yarıya kadar kapatın.
- 5Armut dilimleri yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
- 6Tencereyi ateşten alıp karışımı blender yardımı ile püre kıvamını alıncaya kadar çekin.
- 7Tencereyi kısık ateşe oturtup, sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- 8Çorbayı ısıtın (Kaynamamalıdır).
- 9Armut dilimleri ile servis edin.
Püf Noktası
Kullanılan Pınar Sütün yarım yağlı olması lezzet açısından daha iyi olacaktır.
İstenirse benzer meyvelerle de hazırlanabilir.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.