Kısık Ateş
Tarif

Zencefilli Armut Çorbası Tarifi

Taze zencefilin taze armutla muhteşem uyumu, zencefilli armut çorbası tarifi. Tam kıvamında zencefilli armut çorbası tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Zencefilli Armut Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 15
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml ayçiçek yağı
10 g taze zencefil
1/2 adet soğan
500 g armut
750 ml tavuk suyu
10 g tuz
200 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kızgın tencerenin içine yağı ekleyin.
  • Soğanları ve zencefilleri koyup, karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
  • Armut dilimlerinin birkaçını süsleme için ayırın, geri kalan dilimleri ekleyin ve 10-12 dakika kavurun.
  • Tavuk suyu ve tuzu tencereye ekleyerek tencerenin kapağını yarıya kadar kapatın.
  • Armut dilimleri yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Tencereyi ateşten alıp karışımı blender yardımı ile püre kıvamını alıncaya kadar çekin.
  • Tencereyi kısık ateşe oturtup, sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  • Çorbayı ısıtın (Kaynamamalıdır).
  • Armut dilimleri ile servis edin.

Püf Noktası

Kullanılan Pınar Sütün yarım yağlı olması lezzet açısından daha iyi olacaktır.
İstenirse benzer meyvelerle de hazırlanabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
88B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Et Sulu Şehriye Çorbası Tarifi
23B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kelle Paça Çorbası Tarifi
150 Dakika
4-6 Kişilik
1M Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.