Tarif

Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi

Enfes bir sebzeli tavuk yemeğine kim hayır diyebilir ki? Hem de böylesine sağlıklısını bulmuşken... Zerdeçallı sebzeli tavuk yemeği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 18B
  • 150
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğüs eti
8 adet brüksel lahanası
2 adet havuç
4 dal kereviz sapı
500 ml su
480 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
yeteri kadartuz
5 g zerdeçal
15 g bal kabağı çekirdeği
4 dal taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  • Bir demir döküm tencereyi ocağın üzerine alıp ısınmaya bırakın.
  • Bütün sebzeleri eşit şekilde doğrayıp ısınmış tencereye aktarın, biraz soteledikten sonra tavuk etlerini ekleyin.
  • Su ve Pınar Latte Art Barista Sütü ekleyin.
  • 25 dakika kısık ateşte, arada bir karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan almaya birkaç dakika kala tuz ve zerdeçalı ilave edin iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Yemeği servis etmeden önce bal kabağı çekirdeği ve ince kıyılmış fesleğen serperek lezzet patlamasına hazırlıklı olun.

Püf Noktası

*Zerdeçal yerine köri kullanabilirsiniz. Taze kişniş de bu lezzete çok yakışır.

Enerji: 158 kalori
Karbonhidrat: 9,9 g
Protein: 21,4 g
Yağ: 3,5 g
Lif: 4,7 g

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
13B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kızarmış Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi
26B Görüntüleme

Yorumlar (9)

Mehtap DURMAZ
· 10.02.2020

Ellerinize sağlık 💫💫

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Huriye Akkoyun
· 18.02.2020

Tavuğu ne zaman koyacağız, yağ kullanmıyormuyuz

Rafet İnce
· 18.02.2020

Tavuğu sebzelerle beraber soteliyoruz. Ben yağ kullanmadım fakat siz dilerseniz soteleme işleminden önce koyabilirsiniz.

Hakan Tuncer
· 27.02.2020

Harika bir lezzet oldu şef. Tebrik ederim

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 27.02.2020

Teşekkür ederim Hakan, senin de eline sağlık! 😊