Tarif

Zeytinyağlı Ballı Lokma Tarifi

Ballı lokma tatlısını daha önce duymuş muydunuz? Ballı lokma tatlısı tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 14B
  • 60
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
4 adet bayat simit
200 g bal
40 g susam
2 litre zeytinyağı (kızartmak için)

Nasıl Yapılır?

  • Simitleri bir kabın içinde ufalayın.
  • Üzerine yumurtaları kırıp bir hamur haline gelene kadar yoğun.
  • Hazır olan hamuru cevizden küçük toplar şeklinde yuvarlayın ve bol zeytinyağında altın sarısı olana kadar kızartıp servis tabağına alın.
  • Kızarttığınız lokmaların üzerine balı gezdirin.
  • Susamı da ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*4 adet bayat simit yerine 1 adet Ramazan pidesi de kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Çilekli Kup Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
2 Malzemeli Jöle Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme
Bal Kabağı Mousse Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.