- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Zeytinyağlı Ballı Lokma Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Ballı Lokma Tarifi
Ballı lokma tatlısını daha önce duymuş muydunuz? Ballı lokma tatlısı tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 16B
- 60
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
4 adet bayat simit
200 g bal
40 g susam
2 litre zeytinyağı (kızartmak için)
Nasıl Yapılır?
- 1Simitleri bir kabın içinde ufalayın.
- 2Üzerine yumurtaları kırıp bir hamur haline gelene kadar yoğun.
- 3Hazır olan hamuru cevizden küçük toplar şeklinde yuvarlayın ve bol zeytinyağında altın sarısı olana kadar kızartıp servis tabağına alın.
- 4Kızarttığınız lokmaların üzerine balı gezdirin.
- 5Susamı da ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*4 adet bayat simit yerine 1 adet Ramazan pidesi de kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.