Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Kışın en çok tüketilen sağlıklı mı sağlıklı tariflerinden birini daha sizler için yaptık! Kereviz sevmeyenlerin fikrini değiştirecek Zeytinyağlı Kereviz tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 44B
  • 148
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet patates
50 ml zeytinyağı
240 ml su
240 ml taze portakal suyu
1 adet taze limon suyu
2 tutam limon kabuğu rendesi
tuz
8 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Kerevizler soyulur, eğer parizyen kaşığınız var ise küçük top biçimli yuvarlaklar çıkarılır. Yok ise küp küp doğranır ve kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  • Havuç ve patatesler soyulur, kereviz ile orantılı olarak yuvarlaklar çıkarılır veya doğranır.
  • Zeytinyağı ile havuç sotelenir, patates ve kerevizleri de ekleyerek sotelemeye devam edilir.
  • Su, portakal suyu, limon suyu ve limon kabuğu rendesi, tuz ve şeker ilave edilerek orta-kısık ateşte kapağı kapalı bir tencerede 20-25 dk pişirilir.
  • Demlemeye bırakılır ve servis edilir.

Püf Noktası

*Parizyen kaşığı: Sebze ve meyvelerden, özellikle patatesten, küçük top biçimli garnitür veya süsleyici malzeme çıkarmak için kullanılan bir mutfak aletidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi
2B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
32B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi
86B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Tolga Çınar
· 26.03.2020

Çok güzel bir yemek oldu. Teşekkürler 🙏🏼

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi