Berke Sazak
Berke Sazak

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


Okul Bilgileri

İstanbul Okan Üniversitesi - AşçılıkEkim 2020

Malzemeler:
250 gr ceviz içi
75 gr toz şeker
60 ml su
500 gr kuru incir
60 gr tereyağı

Yapılışı:
1. Cevizi döverek toz haline getirin, içerisine şekerin yarısını ve suyu ilave ederek macun kıvamına getirin.
2. Bir tencerede suyu kaynatıp incirler yumuşayıncaya kadar haşlayın sonra yumuşayan incirleri alıp soğumaya bırakın.
3. Soğuyan incirlerin baş kısmını keserek parmağınızla içini genişletin ve içerisine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı doldurup ağzını iyice kapatın.
4. Hazırlamış olduğunuz incirleri bir tepsiye dizin ve yağı eritip üzerine fırça yardımı ile sürün, kalan şekeri incirlerin üzerine serpin.
5. Tepsinin içerisine yarım cm kadar su koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
6. Fırından çıkan incirleri 10 dk dinlendirip servis ediniz.

user feed images