- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Cevizli İncir Dolması Tarifi
Paylaş
- 27B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Cevizi döverek toz haline getirin, içerisine şekerin yarısını ve suyu ilave ederek macun kıvamına getirin.
- 2Bir tencerede su kaynatıp incirler yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra yumuşayan incirleri alıp soğumaya bırakın.
- 3Soğuyan incirlerin baş kısmını keserek parmağınızla içini genişletin ve içerisine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı doldurup ağzını iyice kapatın.
- 4Hazırlamış olduğunuz incirleri bir tepsiye dizin ve yağı eritip üzerine fırça yardımı ile sürün, kalan şekeri incirlerin üzerine serpin.
- 5Tepsinin içerisine yarım cm kadar su koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
- 6Fırından çıkan incirleri 10 dk. dinlendirip servis ediniz.
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.