Kısık Ateş
Tarif

Cevizli İncir Dolması Tarifi

Bol cevizli kuru incir dolması tarifi nasıl yapılır? Şerbet yapmanın püf noktaları nelerdir? Ceviz dolgulu incir dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Cevizli İncir Dolması Tarifi
approved
Paylaş
  • 25B
  • 82
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g ceviz içi
75 g toz şeker
60 ml su
500 g kuru incir
60 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Cevizi döverek toz haline getirin, içerisine şekerin yarısını ve suyu ilave ederek macun kıvamına getirin.
  • Bir tencerede su kaynatıp incirler yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra yumuşayan incirleri alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan incirlerin baş kısmını keserek parmağınızla içini genişletin ve içerisine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı doldurup ağzını iyice kapatın.
  • Hazırlamış olduğunuz incirleri bir tepsiye dizin ve yağı eritip üzerine fırça yardımı ile sürün, kalan şekeri incirlerin üzerine serpin.
  • Tepsinin içerisine yarım cm kadar su koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
  • Fırından çıkan incirleri 10 dk. dinlendirip servis ediniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Berke Sazak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Pratik Fındıklı Baklava Tarifi
7B Görüntüleme
Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
16B Görüntüleme
Revani Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
65B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.