add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Anadolu ve İzmir Kültürünün Gastronomiye Yansıması - Ahmet Güzelyağdöken

Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin bir ucundan tutmak gerekiyor!

Anadolu ve İzmir Kültürünün Gastronomiye Yansıması - Ahmet Güzelyağdöken
Paylaş

Göç dönemlerinin tarihinden başlayarak günümüz tarihine kadar uzanan süreci ayrıntılı bir şekilde ele alan Ahmet Güzelyağdöken'den bu kültürlerin gastronomiye dokunuşunu keyif alarak dinledik. Kendisi, yaşadığımız coğrafyanın ve mutfağının çok farklı motiflerle zenginleştiğini ayrıca oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğumuzun altını çiziyor. Dünya'nın en kıymetli ve en verimli alanlarından birisinde yaşadığımızın da vurgusunu yapmadan geçmiyor. 

Bu değerli bilgiler için Ahmet Güzelyağdöken'e bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Devamını izlemek ve bizleri yakından takip edebilmek için abone olmayı unutmayın! İyi seyirler...

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe'nin hikayesi.

Osmanlı Saray Mutfağı

Mutfak saray yaşamının önemli bir parçası haline gelmiştir. Aşçılar padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan bir buğday çeşididir.