Blog

Anadolu ve İzmir Kültürünün Gastronomiye Yansıması - Ahmet Güzelyağdöken

Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin bir ucundan tutmak gerekiyor!

Anadolu ve İzmir Kültürünün Gastronomiye Yansıması - Ahmet Güzelyağdöken
Paylaş
  • 7B
  • 33
  • Kaydet

Göç dönemlerinin tarihinden başlayarak günümüz tarihine kadar uzanan süreci ayrıntılı bir şekilde ele alan Ahmet Güzelyağdöken'den bu kültürlerin gastronomiye dokunuşunu keyif alarak dinledik. Kendisi, yaşadığımız coğrafyanın ve mutfağının çok farklı motiflerle zenginleştiğinin ve zengin bir mutfağa sahip olduğumuzun altını çiziyor. Dünyanın en kıymetli ve en verimli alanlarından birisinde yaşadığımızın da vurgusunu yapmadan geçmiyor...

Bu değerli bilgiler için Ahmet Güzelyağdöken'e bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Devamını izlemek ve bizleri yakından takip edebilmek için abone olmayı unutmayın! İyi seyirler...

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

16B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

21B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme