Blog

Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe
Paylaş
  • 16B
  • 28
  • Kaydet

Şanlıurfa büyük mutfak kültürü birikimi ile dünyada bugüne kadar sadece 5 şehrin alabildiği "Dünya Gastronomi Şehri" ünvanına sahip olmak için tüm unsurları ile çalışıyor. Şehrin logosunun altında bu ibarenin yer alması turizm açısından da büyük bir katkı sağlayacak.

Dünyanın En Eski Mutfağı

Şanlıurfa''nın gastronomi kültürünün dünyaya yansıması noktasında tema olarak ''Dünyanın En Eski Mutfağı'' seçildi. Bu temayı destekleyen bir diğer önemli etken ise buğdayın ilk ekildiği ve yetiştiği toprakların Şanlıurfa olması. Görkemli Göbeklitepe, tarihî şehir merkezi ve geleneklerle günümüz hayatını bir arada yaşatan eşsiz atmosferi ve tabii ki olmazsa olmaz mutfağı ile birçok farklı deneyimi bir arada tutuyor.

Lezzet Şehri Urfa

Şanlıurfa'da potansiyeli fark edilmemiş bir yemek kültürü var. Gerek kebapları gerekse lezzetine anlam katan tatlıları Urfa mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Urfa kebabı, patlıcanlı kebabı, şıllık tatlısı, boranisi, lebeni çorbası, tepsi kebabı ve yüzlerce çeşit yemekleri ile Urfa başlı başına bir lezzet şehri.

Biz aşçılara düşen en önemli görev Türk mutfağını ön plana çıkartmak, yöresel yemeklerimizi dünyaya tanıtmak olmalıdır. Yurt dışında gittiğim yerlerde, “Türk mutfağından ne biliyorsun, tattığın bir şey var mı” diye küçük kamuoyu araştırmaları yapıyorum. Yurt dışında çok az sayıda Türk Mutfağı tatları biliniyor ve bu sayının artırılması gerekiyor.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Halk Mutfağı

Osmanlı Devleti’nin geniş bir mutfak kültürüne sahip olduğu aşikardır.

21B Görüntüleme