Blog

İngiltere Yemek Kültürü

İngiltere çok farklı kültürlere ev sahipliği yapan bir ülkedir.

İngiltere Yemek Kültürü
Paylaş
  • 15B
  • 29
  • Kaydet

İngiltere'de yemek kültürü deyince aklınıza önce dünya mutfağı gelmeli. İngiltere çok farklı kültürlere ev sahipliği yapan bir ülkedir. Bu kültürel zenginlik aynı zamanda mutfağa da yansımıştır. Eğer dünya mutfakları konusunda ilginiz ve merakınız varsa İngiltere tam size göre bir ülke demektir. Yani başka ülkelere gitmenize gerek kalmadan o mutfakları tatma imkanına sahip olabilirsiniz.

Nereleri mi? başlıca; (India) Hindistan, China (Çin), Pakistan, Bangladeş, Lebanon (Lübnan), Meksika, Fransız, Thai (Tayvan), Caribbean (Karayip), Greek (Yunan), İtalyan ve tabii ki Türk mutfağı (çoğunluk kebap restoranları) gibi aklınıza gelebilecek tüm mutfakları İngiltere'de bulabilirsiniz. İngilizlerin bizdeki anladığımız anlamda yöreden yöreye değişen bir yemek kültürleri yoktur. Sadece özel zamanları için yaptıkları (Chrismast, v.s.) belli başlı yemek ve tatlılar var ki, bunları da genellikle evde yaptıkları için, siz de dışarıdaki restoranlarda pek tadına bakma imkanına sahip olamayacaksınız. :)

İngiltere'de yaşayıp ta İngiliz kültürüne ait deneyebileceğiniz en iyi şey fish&chips’tir. İngiliz kültürüne göre denenebilecek diğer bir şey; geleneksel İngiliz kahvaltısıdır. Ama öncelikle şunu özellikle belirtelim, geleneksel İngiliz kahvaltısı içerisinde Bacon (domuz eti) bulunur. Onun dışında sosis (genellikle domuz eti), kızartılmış yumurta, kızarmış domates ve mantar, beans (pişmiş kuru fasulye-bizdekinden biraz daha küçük boyutta), kızarmış ekmek ve yanında çay veya kahve ile servis edilir.

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

16B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme