Blog

İtalya Yemek Kültürü

Gelin sizlerle biraz İtalya’ya yolculuk yapalım. 😊

İtalya Yemek Kültürü
Paylaş
  • 17B
  • 43
  • Kaydet

İtalyan mutfağı, tarihi MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan Etrüsk, Antik Yunan, Antik Roma, Yahudi ve Arap mutfaklarının da etkisiyle gelişen çok köklü bir geçmişe sahiptir. Ülkenin geneline yayılan yiyecek, içecek ve malzemeler bölgelere göre değişerek İtalya yemek kültürünün zeminini oluşturmaktadır. İtalyan bayrağıyla özdeşleşmiş yeşil, beyaz ve kırmızı renklere sahip domates, mozzarella peyniri ve fesleğen üçlüsünü pizzadan makarnaya hemen hemen her yemekte görmek mümkündür.

İtalyan yemekleri; içinde meyve, sebze, et ve birbirinden lezzetli sosları barındıran bir mutfak kültürüne sahiptir. Genel olarak yemekler basit ve çabuk hazırlanırken, önemli olan malzemelerin kalitesidir ki, İtalyan aşçılar özellikle bu kaliteyle övünürler. Peynir ve şarap kültürü mutfağın en önemli parçalarıyken zeytin yağ, fesleğen, domates, balsamic sos olmazsa olmazlar arasındadır.

Bölgelere hatta şehirlere göre değişiklik gösteren İtalyan mutfağı; kuzeyde balık, patates, mısır ve peynir çeşitleriyle şekillenirken güneye doğru inildikçe zeytin, enginar, patlıcan, kapari, sardalya, ançüez gibi sebze ağırlıklı yöresel tatlarla zenginleşir. Ülkenin genelinde domates sosu hem makarnaların hem de pizzaların vazgeçilmezidir.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

17B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

21B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme