add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Kefir Nedir?

Güçlü bağışıklık için her gün 1 bardak kefir için!

Kefir Nedir?
Paylaş

Kefir Nedir?

Kafkasya kökenli kefirin nereden geldiğini biliyor muydunuz?

Çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan, süt ve süt asidi yardımıyla yapılan köpüklü, yoğurt kıvamında biraz koyu ve ekşimsi tada sahip fermente bir süt ürünü olan Kefir, Ruşça da ‘’keyif veren’’ anlamına gelmektedir.

Her şeyden önce kefir süt, yoğurt ve ayran kadar besleyici ve faydalı bir gıdadır. İnek, koyun ve keçi sütünden yapılmaktadır.

Ayrıca kefir, süt ve süt ürünleri grubunda yer alan ve günlük yaşamımızda tükettiğimiz gazlı, karbonatlı, şekerli, asitli, meyve aromalı birçok içeceğin yerine tüketebileceğimiz en sağlıklı doğal içecektir.

Probiyotik özelliği ile fermente süt ürünleri içinde önemli bir yere sahiptir.

  • Kendine has kıvamı, yumuşak içimi ve içerdiği probiyotiklerle; bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Probiyotik deposu Kefir’in 1 bardağında en az 200 milyon faydalı bakteri vardır (1 bardak ölçüsü 200 ml’dir).
  • İçerdiği probiyotik bakteriler arasında Bifidobacterium lactis (BB-12®) ve Lactobacillus acidophilus (LA-5®) bulunmaktadır.
  • Kesinlikle koruyucu ve tatlandırıcı içermez.

Kefir, tek başına ya da meyve ilave edilerek tüketilebileceği gibi birçok tatlı ve kek tariflerinde süt yerine de kullanılabilen bir üründür.

Şimdi insan sağlığı ve uzun bir ömür için birçok maddeyi bünyesinde barındıran kefiri tüketmek için kaç nedenimiz var daha yakından bakalım…

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Sindirim sistemini düzenlemeye destek olur.
  • Kandaki kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.
  • Minerallerin daha iyi emilmesine yardımcı olur.
  • Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.
  • Antioksidan etkisi vardır.
  • Ödemin azaltılmasına yardımcı olur.
  • Anti-diyabetik etki gösterir.
  • Osteoporozu önlemeye yardımcı olur.
  • Tokluk hissini artırır.

Bu yüzden Güçlü Bağışıklık İçin Her Gün 1 Bardak Kefir İçin!

Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı AkNişantaşı Üniversitesi - Doktor Diyetisyen (PhD)

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Yazılar

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Balık Takvimi

Balık Takvimi

13 Mayıs 2019

Tüm balık sevenler burada mı? Balık hakkında bildiğiniz, eksik bildiğiniz veya bilmediğiniz her ne varsa sizler için araştırdık!

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sıcak Ramazan Serin Sahur

Sıcak yaz günlerinde tüketilmesi gereken sağlıklı ve serinletici içecekler imdadımıza yetişiyor.

İlkay Gök
İlkay GökDr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Çavdarın Gücü

Çavdarın Gücü

19 Temmuz 2019

Lif deposu çavdar hakkında bilinmeyenler...