Blog

Kefir Nedir?

Güçlü bağışıklık için her gün 1 bardak kefir için! Kefirin faydaları nelerdir?

Kefir Nedir?
Paylaş
  • 9B
  • 41
  • Kaydet

Kefir Nedir?

Kafkasya kökenli kefirin nereden geldiğini biliyor muydunuz?

Çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan, süt ve süt asidi yardımıyla yapılan köpüklü, yoğurt kıvamında biraz koyu ve ekşimsi tada sahip fermente bir süt ürünü olan Kefir, Ruşça da ‘’keyif veren’’ anlamına gelmektedir.

Her şeyden önce kefir süt, yoğurt ve ayran kadar besleyici ve faydalı bir gıdadır. İnek, koyun ve keçi sütünden yapılmaktadır.

Ayrıca kefir, süt ve süt ürünleri grubunda yer alan ve günlük yaşamımızda tükettiğimiz gazlı, karbonatlı, şekerli, asitli, meyve aromalı birçok içeceğin yerine tüketebileceğimiz en sağlıklı doğal içecektir.

Probiyotik özelliği ile fermente süt ürünleri içinde önemli bir yere sahiptir.

  • Kendine has kıvamı, yumuşak içimi ve içerdiği probiyotiklerle; bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Probiyotik deposu Kefir’in 1 bardağında en az 200 milyon faydalı bakteri vardır (1 bardak ölçüsü 200 ml’dir).
  • İçerdiği probiyotik bakteriler arasında Bifidobacterium lactis (BB-12®) ve Lactobacillus acidophilus (LA-5®) bulunmaktadır.
  • Kesinlikle koruyucu ve tatlandırıcı içermez.

Kefir, tek başına ya da meyve ilave edilerek tüketilebileceği gibi birçok tatlı ve kek tariflerinde süt yerine de kullanılabilen bir üründür.

Şimdi insan sağlığı ve uzun bir ömür için birçok maddeyi bünyesinde barındıran kefiri tüketmek için kaç nedenimiz var daha yakından bakalım…

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Sindirim sistemini düzenlemeye destek olur.
  • Kandaki kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.
  • Minerallerin daha iyi emilmesine yardımcı olur.
  • Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.
  • Antioksidan etkisi vardır.
  • Ödemin azaltılmasına yardımcı olur.
  • Anti-diyabetik etki gösterir.
  • Osteoporozu önlemeye yardımcı olur.
  • Tokluk hissini artırır.

Bu yüzden Güçlü Bağışıklık İçin Her Gün 1 Bardak Kefir İçin!

Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı

Yorumlar (2)

Sultan Kilic
· 27.08.2020

1 yasinda ki kızım için bu ölçüyü 1 çay bardağına indirsem yeterli olacak mıdır? Ayrıca acaba marketlerde ki kefir mi ev yapımı kefir mi ?

Uzman Gamze Şanlı Ak bu yorumu beğendi
Gamze Şanlı Ak
· 28.08.2020

Merhaba, 1 yaşındaki kızınız ilk defa kefire başlayacaksa yarım çay bardağı ile başlatmanızı öneririm daha sonra tölerasyon konusunda sorun yaşamazsa bu ölçüyü 1 çay bardağına çıkarabilirsiniz. Önceliğim ev kefirinden yana fakat hazır satılan kefirleri probiyotik içeriği olarak neredeyse evde yapılmış kefir ile eşit sayabiliriz. Bu konuda Pınar Kefir'e rahatlıkla güvenebilirsiniz, ev yapımı kefirden bile bazı konularda üstün yanlara sahiptir.

Benzer Yazılar

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Çölyak Hastalığı Nedir? Glütensiz Yiyecekler Nelerdir?

Çölyak hastalığı nedir?

58B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Porselen Demek Sağlık Demektir

Porselen nedir, özellikleri nelerdir?

19B Görüntüleme
İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Balıklardaki Civa Miktarı Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

Hangi balıklar zararlıdır? Kimler risk altındadır?

100B Görüntüleme