Tarif

Pratik Churros Tarifi

Churro, bir tür kızarmış hamur tatlısıdır. İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nde popülerdir. Churros nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Kızartma
Pratik Churros Tarifi
Paylaş
  • 63B
  • 327
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
260 ml su
10 g toz şeker
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g un
2 g tuz
Kızartmak için:
200-250 ml sıvı yağ
Bulamak için:
30 g toz şeker
10 g toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Churros Hamuru için: Küçük boy tencerede su, toz şeker ve tereyağını kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya un ve tuz ekleyip hızlıca karıştırın. Önce topaklanma olacak ama ısıyı aldıkça pürüzsüz bir kıvama gelecek o yüzden ortalama 4-5 dakika un kokusu gidene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra ocaktan alın ve karışımı biraz soğuduktan sonra bez bir sıkma torbasına doldurun. Pate a choux gibi cıvık bir hamur olmadığı için sağlam bir torba kullanmanızı öneririm. Sıkma torbasının ucuna yıldız duy takın.
  • Yağlı kağıt serili bir tezgaha aralıklı olarak hamurdan sıkın.
  • Diğer taraftan kızartmak için sıvı yağı iyice kızdırın.
  • Isındığına emin olduğunuzda tek tek hamur parçalarını yağa bırakın. En fazla 3’er adet olacak şekilde. Rengi altın sarısı olana kadar kızartın.
  • Güzelce kızaran churros’larınızı havlu peçetenin üzerine alarak yağını süzdürün.
  • Toz şeker ve tarçını bir kapta karıştırın. Kızaran hamurlar ılındığında bu karışıma bulayıp servis tabağına alın.
  • Yanında eritilmiş ruby çikolata sos ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Beyaz Çikolatalı Sufle Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cream Puff/Çıtır Profiterol Tarifi
12B Görüntüleme
Aşure Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
602B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Ünal Karhan
· 27.05.2020

Yapma esnasında görüntülü yayınlanması dileğimle Saygılar

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Doğukan Sarıbaşak

Bunu genelde choux hamuru gibi yumurtalı yapmazlar mi?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 12.02.2021

Doğukan Merhabalar,Tabiki öyle yapılan reçeteler de mevcut ama orjinal reçete böyle olduğu için biz bu reçeteyi sizlerle paylaşmanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz.

Doğukan Sarıbaşak

Çok teşekkürler yanıtınız için 🙏

Adem Ergin
· 22.11.2022

Sıkma torbası olarak kullan at mı önerisinizyoksa silikon mu boyutu ne olmalı genel anlamda soruyorum sadece bu tarif için değil almayı düşünüyorum

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 23.11.2022

Merhabalar Adem Bey, sıkma torbasını uzun vadeli kullanmak isterseniz silikon tercih edebilirsiniz 26*50 ölçü idealdir.