Blog

Nejat Yentürk İzmir Yemek Kültürünü ve Sokak Lezzetlerini Anlatıyor

Son 25-30 yıldır İzmir mutfağı üzerine yazılmış şeyler de ayakları hakikate basmayan iddialar vardı.

Nejat Yentürk İzmir Yemek Kültürünü ve Sokak Lezzetlerini Anlatıyor
Paylaş
  • 9B
  • 29
  • Kaydet

Son 25-30 yıldır İzmir mutfağı üzerine yazılmış şeyler de ayakları hakikate basmayan iddialar vardı ve bunlar karşılığını pek bulamıyordu.

İzmir'in sokak yiyeceklerini yani Ayaküstü mutfak diye tabir ettiğim mutfak alanının, asıl bu kentin temsil edecek alan olduğunu savunuyorum diyen Nejat Yentürk, mutfakların küçük büyük hangi ölçekte olduğu önemli olmayan esnaf lokantalarını destekleyerek kentimizi dışarıya karşı daha iyi parlatabileceğimizi düşünüyor.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

17B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

21B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme