add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Nejat Yentürk İzmir Yemek Kültürünü ve Sokak Lezzetlerini Anlatıyor

Son 25-30 yıldır İzmir mutfağı üzerine yazılmış şeyler de ayakları hakikate basmayan iddialar vardı.

Nejat Yentürk İzmir Yemek Kültürünü ve Sokak Lezzetlerini Anlatıyor
Paylaş

Son 25-30 yıldır İzmir mutfağı üzerine yazılmış şeyler de ayakları hakikate basmayan iddialar vardı ve bunlar karşılığını pek bulamıyordu.

İzmir'in sokak yiyeceklerini yani Ayaküstü mutfak diye tabir ettiğim mutfak alanının, asıl bu kentin temsil edecek alan olduğunu savunuyorum diyen Nejat Yentürk, mutfakların küçük büyük hangi ölçekte olduğu önemli olmayan esnaf lokantalarını destekleyerek kentimizi dışarıya karşı daha iyi parlatabileceğimizi düşünüyor.. 

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe'nin hikayesi.

Osmanlı Saray Mutfağı

Mutfak saray yaşamının önemli bir parçası haline gelmiştir. Aşçılar padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan bir buğday çeşididir.