Blog

Ömür Akkor, Macaristan’da Anadolu Mutfak Kültürünü Tanıttı

Yunus Emre Enstitüsü, yemek araştırmacısı ve seyyah Ömür Akkor önderliğinde Macaristan’da Anadolu mutfak kültürünü tanıttı.

Ömür Akkor, Macaristan’da Anadolu Mutfak Kültürünü Tanıttı
Paylaş
  • 9B
  • 28
  • Kaydet

Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak adına kamu vakfı olarak 2009 yılında kurulmuş olan Yunus Emre Enstitüsü, Macaristan’da mutfak diplomasisi kapsamında Türk mutfağı etkinlikleri düzenledi. 

21- 23 Ocak tarihleri arasında Macaristan’da düzenlenen Türk mutfağı etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Enstitü, Kısık Ateş'in değerli uzmanlarından biri olan yemek araştırmacısı ve seyyah Ömür Akkor'un katılımıyla Anadolu mutfak kültürünü Macaristan’ın iki büyük şehri Budapeşte ve Szeged'te yapılan etkinliklerle tanıttı. 

Anadolu mutfak kültürünü tanıtıldığı organizasyon, yemek araştırmacısı ve seyyah Ömür Akkor'un sunumu ve atölye çalışmalarından oluştu. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de ve ülkenin üçüncü büyük şehri Szeged'te 21-23 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti.

Workshop’ların da düzenlendiği organizasyonda aynı zamanda Macar gastronomi severler için seminerler de düzenlendi. Seminerde aynı zamanda gastronomi meraklılarına Şanlıurfa'dan başlayan 13 bin yıllık buğdayın hikayesi anlatıldı. Göbeklitepe etrafında yetişen ilk buğdaydan ise ekmekler yapıldı.

Macaristan'ın Szeged şehrinde, 1938 yılından beri faaliyet gösteren Fehertoi Halaszcarda es Panzio restoranında gastronomi öğrencileri ile bir araya gelinerek hem Macar hem de Türk mutfağından eşsiz tatlar ile lezzet şöleni yaşatıldı.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

17B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

21B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme