İzmir Konak

Hisar Söğüş - İzmir

Sakatat severlere tavsiye niteliğinde.

Hisar Söğüş - İzmir
Paylaş
  • 13B
  • 25
  • Kaydet

Meşhur Hisar Söğüşcüsü Kemeraltı’nda ki Hisar Camii’nin yanında yer almakta ve adını oradan alıyor.

Bu lezzetin yapılışından kısaca bahsetmek isterim; Kelle, soğuk suda iki saat bekletildikten sonra ağzı iyice açılıp yıkanır. Yıkanan kelle güçlü ateşte kaynatıldıktan sonra kısık ateşte uzun süre pişirilir. 

Pişen kelle kaynar sudan çıkarıldıktan sonra soğuk suda yıkanır. İki saat dinlendirildikten sonra buzdolabına konulan kelle, iki saatte buzdolabında bekletilir ve böylece söğüş için kullanılmaya hazır hale gelir.

Etler ince ince kıyılarak iyice baharatlanır. Taze yeşillik ve soğan ile harmanlanan etler porsiyon olarak veya ekmek arasında servis edilir. 

Önce gözünüzü sonra midenizi doyurmaya yeten bir lezzet.

 

Adres: Konak, 902. Sk. No:16, 35250 Konak/İzmir

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Lezzet Durakları

Ciğerci İlhan Kazım Usta - Edirne
Edirne - Edirne Merkez

Ciğerci İlhan Kazım Usta - Edirne

09 Ekim 2018

Edirne’nin ciğeri pek meşhur, namı ülkenin her tarafında...

10B Görüntüleme
Kardeşler İşkembe Salonu - YalovaTarihi
Yalova - Yalova Merkez

Kardeşler İşkembe Salonu - Yalova

18 Ocak 2019

Sakatat yemeği sevenler için nokta atışı bir yer.

13B Görüntüleme
Akın Kellecisi - Sivas
Sivas - Sivas Merkez

Akın Kellecisi - Sivas

23 Ocak 2019

Geceden odun fırınına attığı kelleleri sabah teker teker misafirleri için hazırlıyor.

14B Görüntüleme