Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da en iddialı şekilde temsil eden bir restaurant.
Misafirlerine eşsiz bir manzara eşliğinde Azerbaycan Mutfağı ağırlıklı olarak servis veren Zeferan Restaurant'ın dekorasyonunda kullanılan Azerbaycanlı ressamlara ait orijinal tablolar, Selçuklu ve Osmanlı tarzı sedef kakmalı mobilyalar ve servislerde kullandığı el yapımı antika porselenler misafirlere eşsiz bir kültür deneyimi sunuyor.
Menüsünde Azerbaycan Mutfağı başta olmak üzere dünya mutfağından da pek çok özel lezzetin bulunduğu Zeferan Restaurant, İstanbul Sultanahmet'te, İstanbul'un ilk artizan oteli olan AJWA Hotel'in en üst katında hizmet veriyor.
Misafirlerin aileden sayıldığı üstün bir misafirperverliğin yansıması olan Azerbaycan Mutfağı geleneklerine göre misafirler asla boş bir masa ile karşılanmıyor.
Bu gelenekler ışığında misafirlerine pek çok ikramda bulunarak bir lezzet festivali sunan Zeferan Restaurant'ın menüsünde; başlangıçlar arasında peynir ve şarküteri çeşitleri, ev yapımı turşular, salatalar, mevsim yeşillikleri ve dolmalar yer alıyor.
Çorbalardan et suyunda pişirilmiş geleneksel etli hamur köftesi Düşbere ve yoğurt veya şifalı bitkilerden yapılan Dovğa arasında seçim yapabilirsiniz.
Ana yemekler arasında ise kebapların yanı sıra Piti (kestane, kuru erik ve safran ile yavaş pişirilmiş kuzu eti), Xengel (et ve yoğurt malzemesi ile hazırlanmış bir tür makarna) ve Şah Pilavı (dana eti, pirinç ve kuru meyve ile dolgulu çıtır hamur) yer almaktadır.
Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul'da en iddialı şekilde temsil eden Zeferan Restaurant'ın yemekleri Executive Şef Ramin Nuriyev imzası taşıyor.
Zeferan Restaurant'ın en çok tercih edilen özel lezzetleri arasında kaz lülesi, kızıl gül lülesi, çolpa kebabı, tike kebabı, dana bastırma, patates lülesi gibi İstanbul’da başka hiçbir yerde bulunmayan çok özgün ve farklı kebap çeşitleri bulunuyor.
Adres: Emin Sinan, Piyer Loti Cd. No:30, 34126, 34126 Fatih/İstanbul
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.