Kısık Ateş
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef

Hakkında

Her zaman yeni hayaller , yeni umutlarla devam eden yolculuğuma aslında çok önceden başlamıştım, sadece içimdeki o heyecanı ve isteği hep korumuş , hangi şartlar ve koşullar farketmeksizin sadece ileriyi ve her zaman daha iyisini yapana kadar en iyisi budur parolasını korumaya devam ettim . Başarı dediğimiz şeyin de aslında püf noktası bu. Lezzet diye ifade ettiğimiz kavramın, damaklarda oluşan bir tattan daha çok , hayatın tam da içinde mutluluk, huzur, hüzün ve kızgınlık gibi birçok duyguyu barındırdığını kavrayabildiğimizde bu aşama da bir şeyler elde edebiliyoruz. Her zaman ben oldum artık demektense, ben daha ne olabilirim sorusunu öz benliğine sorarak bu yolda adımlar atmaktan süregelen bir aşamanın yolcusu olmayı tercih ettim ve her zaman bir mottoya inandım... KENDİ IŞIĞINA GÜVENEN, BİR BAŞKASININ PARLAMASINDAN RAHATSIZLIK DUYMAZ.


İş Deneyimleri

Maide pide restoran - KomiHaziran 2015- Ekim 2015
Sultanahmet Köftecisi - IzgaracıHaziran 2016- Ekim 2016
Sultanahmet Köftecisi - Salata mezeciHaziran 2017- Ekim 2017

Okul Bilgileri

Akdeniz Üniversitesi - AşçılıkEylül 2018- Haziran 2020
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
19 gün önce

KARİDES CEVICHE
6 adet 16/20 akdeniz karides
2 adet olgun avakado
1 demet Dereotu
1 adet portakal

Sosu için
100ml portakal suyu
100gr tereyağı
10gr buğday nişastası

Hibiskus Topiko
50gr hibiskus çayı
200 ml su
10gr agar-agar

Hazırlanışı
-öncelikle karidesleri kabuklarından temizleyip ortadan ikiye yaprak şeklinde açıyoruz et döveceği ile inceltip sarımsak zeytinyağı limon suyu portakal suyu ile limon kabuğu rendesi ile marine ediyoruz. Bu şekilde karidesler soğuk pişirme yöntemi uyguluyoruz.

  • avakadoların kabuklarını soyuyoruz mirepoix şeklinde doğruyoruz içerisine dereotu tuz karabiber sarımsak ekleyip karıştıyoruz ve bu harç cevichenin alt tabakası oluyor.
  • sosu için bütün malzemeleri ocakta kaynatıp kovam alınca altını kapatıyoruz.
  • topiko için hibiskus çayını demliyoruz agar ile demlenen çayı bağlayıp şırınga yardımı ile soğuk zeytin yağının içerisine damla damla döküyoruz.
user feed images
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
2 yıl önce

Cennet Hurması Soslu Karides

15 adet 16/20 karides
4 adet olgun hurma
15ml viski
100ml zeytinyağı
50 ml su
2 limonun suyu
1 TK esmer şeker
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Hurmaların kabuklarını soyup mix ile püre haline gelene kadar çekiyoruz daha sonra tülbent yardımı ile süzüyoruz ki pürüzsüz olsun daha sonra diğer malzemelerimizi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpıyoruz. Buharda pişirdiğümiz karidesleri sos ile birleştiriyoruz.

user feed images
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
3 yıl önce

Guaca Humus

100gr haşlanmış nohut
4 adet olgun avakado
1 adet orta boy kırmızı soğan
4 diş sarımsak
2 adet limon
40ml Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için

30 Gr sotelenmiş istiridye mantarı
20ml zeytinyağı
Kırmızı toz biber

Yapılışı

Bütün malzemeleri Çarkıfelek içine alıp püre haline gelecek şekilde diziyoruz ve meze kabına alıyoruz üzerine zeytinyağında julian doğranmış istiridye mantarını söyleyip kırmızı toz biber ile birleştiriyoruz. Mezemizin üzerine döküyoruz . Afiyet olsun

user feed images
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
3 yıl önce

Soğan Salamura Sardalya

1 kg sardalya
4 adet kırmızı soğan
1 limon
100 ml beyaz şarap sirkesi
50 ml dark soya sosu
Tuz
20ml Zeytinyağı
Fençel

Sardalyaları temizledikten sonra matine için tuz , limon suyu , beyaz şarap sirkesine yatırıp 30-45 dk bekletiyoruz. Soğanları ince vichy şeklinde doğruyoruz ve soya sosu ile ezerek bekletiyoruz . Sardalya ve soğanlar hazır olduktan sonra sardalyanın içine soğanları koyup dolma sarar gibi sarıyoruz. Sunum tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış fençel ve zeytinyağını gezdirip servis ediyoruz . Afiyet olsun

user feed images