- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Salamura Sardalya Tarifi
Paylaş
- 17B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze sardalya
10 g tuz
1 adet limon suyu
100 ml beyaz şarap sirkesi
4 adet kırmızı soğan
50 ml dark soya sosu
20 ml zeytinyağı
20 g fençel (rezene)
Nasıl Yapılır?
- 1Sardalya balıklarının, baş, kuyruk, kılçık ve iç organlarını ayıklayıp, bol suyla yıkayıp süzün. Marine için tuz, limon suyu ve beyaz şarap sirkesine yatırıp 30-45 dk. bekletiyoruz.
- 2Soğanları ince halka (vişi) şeklinde doğruyoruz ve soya sosu ile ezerek bekletiyoruz.
- 3Sardalya ve soğanlar hazır olduktan sonra sardalyanın içine soğanları koyup dolma sarar gibi sarıyoruz.
- 4Sunum tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış fençel ve zeytinyağını gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Murat Erol
Head Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?