Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner

Hakkında

1987 İstanbul doğumlu Özge Tanır göçmen bir ailede dünyaya gelmiştir. Yemek ve özellikle mezelere ilgisi aile büyüklerinin nefis tariflerinden gelmektedir.Üniversite için Marmara üniversitesi / Fotoğrafçılık bölümünü yarıda bıraktıktan sonra 2015 yılında Mutfak Sanatları Akademisi Chef&Owner uzun dönem aşçılık eğitimi almıştır.Eğitimi bittikten sonra Türkiye’de bir çok önemli mutfakta çalışmış ve kendini geliştirmek adına eğitimlerine devam etmiştir.Ayrıca Wset Level 3 Şarap uzmanıdır.Sağlıklı beslenme, aromaterapi ve fitoterapi eğitimleri almıştır.Bir süre önce Çanakkale’ye yerleşmiş, kendi ürünlerini kendi yetiştirdiği bir tarlada ilaçsız tarım da yapmaktadır.Bir çok mutfakta çalıştıktan sonra uzmanlığını mezeler, Ege mutfağı ve deniz ürünleri olarak belirlemiş şuanda da Çanakkale’de bir restoranın mutfak şefliğini yapmaktadır.


İş Deneyimleri

MSA’nın Mutfağı - StajyerHaziran 2015- Eylül 2015
Mikla - Demi ChefEkim 2015- Aralık 2016
Maya Bozcaada - Chef de partieHaziran 2018- Ekim 2019
Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
2 yıl önce

Bahar Pilavı

4 kişilik
20 dk

Malzemeler ;

250 gr pirinç
100 gr iç bezelye
2 adet çanak enginar
1 adet büyük boy havuç
Yarım Demet dereotu
3 adet taze soğan
1 limon
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı ;

Pirincinizi 1 saat önceden ıslatın. Dilerseniz baldo dilerseniz Yasmin pirinç kullanabilirsiniz. Bezelyelerinizi ve enginarlarınızı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Havucunuzu soyup minik küpler halinde doğrayın. Pilav tencerenize zeytinyağı dökün. Isınınca kızgın yapa havuçları atın ve bir güzel kavurun. Kısık ateşe alın ve pirincinizi ekleyip biraz kavurun.

Yine büyük küpler halinde doğradığınız haşlanmış enginar ve haşlanmış bezelyeleri ekleyin. Güzelce karıştırın. Tuzunu ve karabiberini atıp suyunu verdiğiniz pilavınızı pişmeye bırakın.

Pilavınız piştiğinde ocağı kapatın veiçine ince ince doğradığınız taze soğanları, dereotlarını ekleyip karıştırıp dinlenmeye bırakın.

Ilık olarak servis ettiğiniz pilavınızı üzerine limon sıkarak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun 🌿

user feed images
Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
2 yıl önce

Pesto Soslu Izgara Bebek Enginar

2 kişilik
10 dakika

Malzemeler ;

2 adet baby enginar

Pesto sos için ;
1 Demet taze fesleğen
50 gr parmesan peyniri
20 gr çam fıstığı
Zeytinyağ
2-3 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı ;

Fesleğenleri yapraklarını ayırın ve incecik kıyın. Çam fıstıklarını yağsız tavada 1-2 dakika kavurun.

Sarımsakları temizleyip ezim. Parmesan peynirini rendenin en ince kısmıyla rendeleyin.

Sarımsak, çam fıstığı, fesleğen ve parmesanı rondoya alın azar azar zeytinyağı ekleyerek çektirin. Kıvam alana kadar zeytinyağı eklemeye devam edin. Parmesan peyniri tuzlu olduğu için tuzunu kontrol ederek kontrollü bir şekilde tuz ekleyebilirsiniz.

Diğer tarafta bebek enginarları kabuklarıyla birlikte yıkayın. Ortadan ikiye bölün. İçindeli minik tüylü kısımları bir kaşık yardımıyla temizleyin ve kararmaması için limonlu suya koyun.

Temizlediğiniz enginarların üzerine hazırlamış olduğunuz Pesto sostan bolca sürün ve ızgarada arkalı önlü güzelce pişirin.

Üzerine zeytinyağı ve dilerseniz biraz daha parmesan rendesiyle servis edin.

Afiyet olsun 🌱

user feed images