Kısık Ateş
Tarif

Bahar Pilavı Tarifi

Rengarenk Bahar Pilavı tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü ve bol sebzeli pilav tarifi: bezelyeli, enginarlı, havuçlu ve bol yeşillikli pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Bahar Pilavı Tarifi
approved
Paylaş
  • 18B
  • 76
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g baldo pirinç
100 g iç bezelye
2 adet çanak enginar
1 adet büyük boy havuç
50 ml zeytinyağı
tuz&karabiber
400-450 ml sıcak su veya sebze suyu
3 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
1 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Pirincinizi 1 saat önceden ılık ve tuzlu suda ıslatın. Dilerseniz baldo dilerseniz yasmin pirinç kullanabilirsiniz. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
  • Bezelyeleri ve enginarları ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Havucu soyup minik küpler halinde doğrayın.
  • Pilav tencerenize zeytinyağı dökün. Isınınca kızgın yağa havuçları atın ve bir güzel kavurun. Kısık ateşe alın ve süzdüğünüz pirinci ekleyip biraz kavurun.
  • Yine büyük küpler halinde doğradığınız haşlanmış enginar ve haşlanmış bezelyeleri tencereye ekleyip güzelce karıştırın.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra, sıcak suyu ekleyin ve kapağı kapalı şekilde pilavınızı pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine ince ince doğranmış taze soğan ve dereotunu ekleyip karıştırın.
  • 10-15 dk. dinlendirdikten sonra üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌿

Püf Noktası

*Tuz ve karabiber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
40B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Şah Pilavı Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
70B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.