Tarif

Pesto Soslu Izgara Bebek Enginar Tarifi

Pesto soslu ızgarada enginar tarifi nasıl yapılır? Lezzetli pesto sos tarifi ile ızgara bebek enginarın muhteşem uyumu... Hemen deneyin.
15 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık
Izgara
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Pesto Soslu Izgara Bebek Enginar Tarifi
approved
Paylaş
  • 7B
  • 51
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet taze bebek enginar
1 demet taze fesleğen
2-3 diş sarımsak
2 g çam fıstığı
50 g parmesan peyniri
zeytinyağı
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pesto Sos için: Fesleğenlerin yapraklarını ayırın ve incecik kıyın. Çam fıstıklarını yağsız tavada 1-2 dakika kavurun.
  • Sarımsakları temizleyip ezin. Parmesan peynirini rendenin en ince kısmıyla rendeleyin.
  • Sarımsak, çam fıstığı, fesleğen ve parmesanı rondoya alın azar azar zeytinyağı ekleyerek çektirin. Kıvam alana kadar zeytinyağı eklemeye devam edin. Parmesan peyniri tuzlu olduğu için tuzunu kontrol ederek kontrollü bir şekilde tuz ekleyebilirsiniz.
  • Diğer tarafta bebek enginarları kabuklarıyla birlikte yıkayın. Ortadan ikiye bölün. İçindeki minik tüylü kısımları bir kaşık yardımıyla temizleyin ve kararmaması için limonlu suya koyun.
  • Temizlediğiniz enginarların üzerine hazırlamış olduğunuz Pesto sostan bolca sürün ve ızgarada arkalı önlü güzelce pişirin.
  • Üzerine zeytinyağı ve dilerseniz biraz daha parmesan rendesiyle servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patatesli Kanepe Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Susamlı Mücver Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.