Kısık Ateş
Tarif

Pesto Soslu Izgara Bebek Enginar Tarifi

Pesto soslu ızgarada enginar tarifi nasıl yapılır? Lezzetli pesto sos tarifi ile ızgara bebek enginarın muhteşem uyumu... Hemen deneyin.
15 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Izgara
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Pesto Soslu Izgara Bebek Enginar Tarifi
approved
Paylaş
  • 12B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet taze bebek enginar
1 demet taze fesleğen
2-3 diş sarımsak
2 g çam fıstığı
50 g parmesan peyniri
zeytinyağı
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pesto Sos için: Fesleğenlerin yapraklarını ayırın ve incecik kıyın. Çam fıstıklarını yağsız tavada 1-2 dakika kavurun.
  • Sarımsakları temizleyip ezin. Parmesan peynirini rendenin en ince kısmıyla rendeleyin.
  • Sarımsak, çam fıstığı, fesleğen ve parmesanı rondoya alın azar azar zeytinyağı ekleyerek çektirin. Kıvam alana kadar zeytinyağı eklemeye devam edin. Parmesan peyniri tuzlu olduğu için tuzunu kontrol ederek kontrollü bir şekilde tuz ekleyebilirsiniz.
  • Diğer tarafta bebek enginarları kabuklarıyla birlikte yıkayın. Ortadan ikiye bölün. İçindeki minik tüylü kısımları bir kaşık yardımıyla temizleyin ve kararmaması için limonlu suya koyun.
  • Temizlediğiniz enginarların üzerine hazırlamış olduğunuz Pesto sostan bolca sürün ve ızgarada arkalı önlü güzelce pişirin.
  • Üzerine zeytinyağı ve dilerseniz biraz daha parmesan rendesiyle servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Arefe Köftesi Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabaklı Bruschetta Tarifi
12B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Tahinli Çıtır Fasulye Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.