Şef Usulü

Temel Kesim Teknikleri

Profesyonel olma yolunda ilerlemek isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini düşünüyoruz! Temel Kesim Teknikleri nelerdir? Doğru bıçak seçmenin püf noktaları nelerdir?

Temel Kesim Teknikleri
Paylaş
  • 28B
  • 275
  • Kaydet

3. bölümümüzün konusu ise; ‘’Temel Kesim Teknikleri’’

Bu bölümde temel kesim tekniklerinin öneminin dışında uygulamalı olarak sizlere belki de daha önce hiç duymadığınız, karşılaşmadığınız tekniklerden bahsediyoruz.

İşe göre uygun bıçak seçmenin yanı sıra, sebze ve gıdaların eşit boyda veya farklı boyutlarda kesme konusunu işlerken aynı zamanda tam bir profesyonel aşçı gibi, gıdaların eş zamanlı pişmelerine olan katkısının da altını çiziyoruz! Videomuz, doğru koşullarda nasıl kesim yapılabileceği, olası iş kazalarının önüne nasıl geçilebileceği düşünülerek tasarlandı.

Bu bölümde bahsettiklerimizin tamamını teorik olarak öğreneceksiniz; bizler pratik olarak da uygulamalar yaparak tecrübelerinizi geliştirmenizi öneriyoruz.

Unutmayın, sadece bir gastronomi öğrencisi olmanız gerekmiyor, gastronomiye ilgi duyan, hobi olarak yemek yapmayı seven herkesi düşünerek bu eğitimleri düzenliyoruz.

Mutfak eğitimlerinde görülmesi gereken ve mutlaka bilinmesi gereken her konuya sırasıyla yer vermeye devam ederken, profesyonel olma yolunda ilerlemek isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini düşünüyoruz! Yapmanız gereken tek şey Kısık Ateş Tv’ye abone olup bildirimleri açmak!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

ŞuleBabacan
· 15.03.2020

Kesme tahtasını nereden bulabilirimNormal yerlerde bulamıyorum çünkü

Kısık Ateş
· 10.08.2020

Merhaba Şule, çok yakın zaman içerisinde ''Kısık Ateş Dükkan'' açılıyor, oradan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceksiniz. Takipte kal. 🙏🌟👍😊

Burak Çiftci
· 09.08.2020

Şefin elindeki örnek kesme şemasının özel bir adı var mı? Nerede bulunur?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 10.08.2020

Merhaba Burak, kesim teknikleri maketi diye geçiyor fakat Amerika'dan temin etmiş kendisi ve buralarda da hiç rastlamamış. Umarız bulabilirsin, hoşça kal.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

328B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme