Şef Usulü

Dana Blanket/Blaquette Fransız Yahnisi

Fransız mutfağının en meşhur 10 yemeği arasında yerini koruyan Dana Blanket nedir, nasıl yapılır?

Dana Blanket/Blaquette Fransız Yahnisi
Paylaş

Bugün son derece lezzetli ve doyurucu özelliğe sahip bir yemek olan Fransız Usulü Dana Blanquette (Blanket) tarifi ile karşınızdayız.

Nedir Dana Blanket/Fransız Yahnisi? Dana, kümes hayvanları, balık, tavşan, kuzu hatta sebzelerle hazırlanan beyaz et suyu ve aromatik garnitürlerle pişirilen bir çeşit ana yemektir. Mutlaka kremalı bir sos ile servis edilen bu yemek, Fransız mutfağının en meşhur 10 yemeği arasında yerini korumaktadır. Yani bir Fransız klasiği diye tabir etsek çok da yanılmış olmayız.

18. yüzyıldan beri bir Fransız klasiği olarak kabul edilen Dana Blanket/Blanquette, adının yemeğin beyaz rengine yakın oluşuna borçludur.

Ana malzemeleri; dana eti, beyaz dana kemiği suyu, beyaz mantar, arpacık soğan ve beyaz kıvam verici (velute) sostur. Farklı renk ve aroma katmak içinse soğan, havuç, kereviz, maydanoz, defne yaprağı ve az miktarda tane karabiber kullanılmaktadır.

Lezzetli Dana Blanket/Blanquette nasıl yapılır?

Fransız Yahnisi tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Buyrun hep beraber izleyelim.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar (6)

Hayal Gençoğlu

Harika bir şefsin 🧿❤️

Kısık Ateş
05.12.2020

Çoook teşekkür ederim... 😊🙌

Kısık Ateş
Barrie Cradshaw
07.12.2020

Akşam bu tarifi yapacagım 😄

Kısık Ateş
08.12.2020

Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın 😄

Kısık Ateş
Bahar Sever
10.12.2020

Servisi de tadı da muhteşem. Teşekkürler şefim 🙏

Kısık Ateş
11.12.2020

Beğenmene çok sevindik, ellerine sağlık 🤩🤩👏👏

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

154B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

9B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

7B