Şef Usulü

Dana Blanket Fransız Yahnisi Nasıl Yapılır?

Fransız mutfağının en meşhur 10 yemeği arasında yerini koruyan Dana Blanket nedir, nasıl yapılır?

Dana Blanket Fransız Yahnisi Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 20B
  • 181
  • Kaydet

Bugün son derece lezzetli ve doyurucu özelliğe sahip bir yemek olan Fransız Usulü Dana Blanquette (Blanket) tarifi ile karşınızdayız.

Nedir Dana Blanket/Fransız Yahnisi? Dana, kümes hayvanları, balık, tavşan, kuzu hatta sebzelerle hazırlanan beyaz et suyu ve aromatik garnitürlerle pişirilen bir çeşit ana yemektir. Mutlaka kremalı bir sos ile servis edilen bu yemek, Fransız mutfağının en meşhur 10 yemeği arasında yerini korumaktadır. Yani bir Fransız klasiği diye tabir etsek çok da yanılmış olmayız.

18. yüzyıldan beri bir Fransız klasiği olarak kabul edilen Dana Blanket/Blanquette, adının yemeğin beyaz rengine yakın oluşuna borçludur.

Ana malzemeleri; dana eti, beyaz dana kemiği suyu, beyaz mantar, arpacık soğan ve beyaz kıvam verici (velute) sostur. Farklı renk ve aroma katmak içinse soğan, havuç, kereviz, maydanoz, defne yaprağı ve az miktarda tane karabiber kullanılmaktadır.

Lezzetli Dana Blanket/Blanquette nasıl yapılır?

Fransız Yahnisi tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Buyrun hep beraber izleyelim.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (6)

Hayal Gençoğlu
· 04.12.2020

Harika bir şefsin 🧿❤️

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 05.12.2020

Çoook teşekkür ederim... 😊🙌

Barrie Cradshaw
· 07.12.2020

Akşam bu tarifi yapacagım 😄

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 08.12.2020

Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın 😄

Bahar Sever
· 10.12.2020

Servisi de tadı da muhteşem. Teşekkürler şefim 🙏

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 11.12.2020

Beğenmene çok sevindik, ellerine sağlık 🤩🤩👏👏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

327B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme