Şef Usulü

Dana Yanak Nasıl Yapılır?

Breze tekniğiyle dana yanak tarifi nasıl yapılır?

Dana Yanak Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 16B
  • 130
  • Kaydet

Tüm püf noktalarına değinerek sadece ve sadece Kısık Ateş’te bulabileceğiniz en özel tarifleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz!

Geçtiğimiz hafta breze tekniğine giriş yaparak, bir kuzu incik tarifi üzerinden bu tekniğin faydalarını ve en önemli nüanslarını sizlerle paylaşmıştık. Kaçıranlar Şef Usulü üzerinden tüm içeriklerimize bir tıkla ulaşabilirler.

Bu hafta ise aynı tekniği kullanarak, dana etinin en lezzetli parçalarından biri olan dana yanak tarifi ile karşınızda olacağız.

Videomuza başlamadan önce breze tekniği nedir, kullanım yerleri nelerdir bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Breze tekniği; özellikle restoran mutfaklarında özenli ve emek dolu bir pişirme yöntemi olarak bilinen ve daima ön planda yer alan bir tekniktir. En önemli özelliği, pişireceğiniz ürünün ocakta başlayıp fırında sonlanıyor olmasıdır. Genellikle taze etler, sakatatlar, kümes hayvanları ve sebzeler üzerinde kullanılmaktadır. Amacı ise; yemeği damak tadına uygun daha sindirilebilir hale getirmek, besin zehirlenmesine yol açabilecek bakterilerden arıtarak yemeği güvenilir kılmak ve yemeğin lezzetini geliştirmektir. Peki bu teknikleri restoranlar dışında uygulayamaz mısınız? tabii ki uygulayabilirsiniz. Hem de mükemmel sonuçlar elde etmek kaçınılmazken…

Şimdi gelelim bu teknikle dana yanak nasıl pişirilir? Nelere dikkat edilir? Püf noktaları nelerdir?

Hiç vakit kaybetmeden tüm sorularınızın cevabına bir tıkla ulaşabilirsiniz!

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olmayı ve bildirimlerinizi açmayı unutmayın.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

Mesude gülhanMaraş

Hemen yapacagim

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 09.12.2020

👍👍😊

bahar özer
· 01.09.2021

fermente üzüm suyunu nerden alıcağız

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 01.09.2021

Merhaba, fermente üzüm suyu aslında şaraptır. Alkolsüz bir ürün kullanmayı düşünürseniz de yerine kırmızı veya beyaz üzüm suyu, kırmızı veya beyaz şarap sirkesi tercih edebilirsiniz. Birçok süper marketten rahatlıkla temin edebilirsiniz.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme