Şef Usulü

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Özel gün ve davet sofralarının nadide yemeklerinden biri olan Hünkar Beğendi’nin orijinal tarifi nedir?

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 24B
  • 189
  • Kaydet

Hünkar beğendi, 19 yy. Osmanlı döneminden kalan en önemli lezzet miraslarımızdan biridir.

Özel gün ve davet sofralarının nadide yemeklerinden biri olan Hünkar Beğendi, yüzyıllardır ülkemizde sevilerek tüketilmiş olup her zaman sofralarımızda özel bir yere sahip olmuştur.

Bunun başlıca sebebi ülkece patlıcana olan düşkünlüğümüz ve ete olan hayranlığımızdır. Közlenmiş patlıcan ve meyane ile ortaya çıkan patlıcan beğendi üzerine ağır ateşte pişirilmiş kuşbaşı etlerin birbirleriyle olan kombinasyonu kusursuz kabul edilir.

Gelin bu lezzet şöleninin geleneksel Türk mutfağında nasıl yapıldığına, orijinal reçetesine ve püf noktalarına birlikte bakalım.

Kalem kağıt hazırsa sevgili eğitmen şefimizin size vereceği Hünkar Beğendi tarifini kaçırmayın!

Şef Usulü kategorimiz üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabileceğinizi ve gastronomi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabileceğinizi unutmayın!

Pınar ve Filiz Makarnanın geleneksel Türk mutfağı tariflerine sağladığı katkılardan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Yepyeni bölümlerde görüşmek dileğiyle…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (8)

Zeynep Kavi
· 01.03.2021

Severek yediğim bir tatlı. Bunuda denedim

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 02.03.2021

Elinize sağlık 🙏

Binnur Karahan
· 06.03.2021

Ayy ilkkez hünkar beğendi yaptım teşekkür ederim şeflerim sizinki kadar lezzetli olmasada mükemmel oldu😊

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 07.03.2021

Ellerinize sağlık 🙏🌟👍😊

Hayriye Goksu
· 02.04.2021

Şefim et suyu yerine normal su kullansak olmazmı

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 02.04.2021

Merhaba, kullanılır kullanılmasına fakat aynı lezzeti yakalayamazsınız. Tercihen hazır et suyu veya bulyon kullanabilirsiniz.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme