Şef Usulü

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Özel gün ve davet sofralarının nadide yemeklerinden biri olan Hünkar Beğendi’nin orijinal tarifi nedir?

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
Paylaş

Hünkar beğendi, 19 yy. Osmanlı döneminden kalan en önemli lezzet miraslarımızdan biridir.

Özel gün ve davet sofralarının nadide yemeklerinden biri olan Hünkar Beğendi, yüzyıllardır ülkemizde sevilerek tüketilmiş olup her zaman sofralarımızda özel bir yere sahip olmuştur.

Bunun başlıca sebebi ülkece patlıcana olan düşkünlüğümüz ve ete olan hayranlığımızdır. Közlenmiş patlıcan ve meyane ile ortaya çıkan patlıcan beğendi üzerine ağır ateşte pişirilmiş kuşbaşı etlerin birbirleriyle olan kombinasyonu kusursuz kabul edilir.

Gelin bu lezzet şöleninin geleneksel Türk mutfağında nasıl yapıldığına, orijinal reçetesine ve püf noktalarına birlikte bakalım.

Kalem kağıt hazırsa sevgili eğitmen şefimizin size vereceği Hünkar Beğendi tarifini kaçırmayın!

Şef Usulü kategorimiz üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabileceğinizi ve gastronomi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabileceğinizi unutmayın!

Yepyeni bölümlerde görüşmek dileğiyle…

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar (6)

Zeynep Kavi
01.03.2021

Severek yediğim bir tatlı. Bunuda denedim

Kısık Ateş
02.03.2021

Elinize sağlık 🙏

Kısık Ateş
Binnur Karahan
06.03.2021

Ayy ilkkez hünkar beğendi yaptım teşekkür ederim şeflerim sizinki kadar lezzetli olmasada mükemmel oldu😊

Kısık Ateş
07.03.2021

Ellerinize sağlık 🙏🌟👍😊

Kısık Ateş
Hayriye Goksu
02.04.2021

Şefim et suyu yerine normal su kullansak olmazmı

Kısık Ateş
02.04.2021

Merhaba, kullanılır kullanılmasına fakat aynı lezzeti yakalayamazsınız. Tercihen hazır et suyu veya bulyon kullanabilirsiniz.

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

180B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

11B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

8B