Şef Usulü

Izgarada Kuzu Ciğer Nasıl Yapılır?

Yöresel mutfaklarımızda ve bölgesel mutfaklarımızda ciddi anlamda tüketilen sakatat çeşitlerinin baş tacı ciğer nasıl pişirilir? Izgarada kuzu ciğer yapmanın pratik yolları nelerdir?

Izgarada Kuzu Ciğer Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 10B
  • 86
  • Kaydet

Zengin, geniş ve renkli bir damak tadına sahip olan Türk mutfağı, dünya mutfakları arasında ilk üçte yer almaktadır. Büyük kısmı tarım ve hayvansal ürünlere dayanan Türk yemekleri, coğrafi bölgelere, sosyal yapıya göre farklılık gösterebilir. Her biri de kendine has farklı lezzetlere bürünür.

Osmanlı saray mutfağında ve geleneksel Türk mutfak kültüründe sakatat yemekleri hatırı sayılır derecede fazladır. Özellikle yöresel mutfaklarımızda ve bölgesel mutfaklarımızda ciddi anlamda tüketilen sakatat çeşitleri vardır. Bunların başında çoğumuzun severek tükettiği ciğer vardır.

Sakatat tüketmenin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu da söylemeden geçemeyiz. Hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanan sakatat yemekleri, vitamin ve mineral deposu olarak insan sağlığı için önemli olduğu uzmanlar tarafından önemle vurgulanır...

Gelelim bu sakatat yemeklerinin gözdesi ciğerin nasıl pişirilmesi gerektiğine…

Sadece birkaç dikkat etmeniz gereken püf noktasıyla, son derece lezzetli bir ızgara ciğer yapabileceğinizden şüpheniz olmasın.

Tadına bayılacağınız ızgarada kuzu ciğer tarifi nasıl yapılır? Izgarada kuzu ciğer yapmanın püf noktaları nelerdir? Buyurun hep beraber izleyelim 😊

Türk mutfağı akademi serimize göstermiş olduğu desteklerden dolayı Pınar ve Filiz Makarna’ya bir kez daha teşekkür ederiz 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

327B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme