Şef Usulü

Mayonez Nasıl Yapılır?

Mayonez sos nasıl yapılır? Mayonez yaparken nelere dikkat edilmeli? Orijinal mayonez tarifini işin uzmanından izleyip öğrenelim!

Mayonez Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 26B
  • 261
  • Kaydet

Bu hafta; klasik domates sos yapımından sonra belki de en çok tükettiğimiz soslardan biri olan mayonezi yakından tanıyacağız. 😊

Bildiğiniz üzere mayonez, dünya mutfağındaki en temel soslardan biridir. Türk mutfağında da önemli bir yere sahip olmuştur.

Temel malzemeleri çiğ yumurta sarısı ve yağ olan mayonezi, hiçbir katkı maddesi kullanmadan kolayca hazırlayabilir miyiz? Aroma vermek için ilave malzemeler kullanabilir miyiz veya püf noktaları var mıdır?

Merak ettiğiniz tüm sorulara bir tıkla ulaşabilirsiniz!

Şimdi arkanıza yaslanarak, gerçek bir mayonez sos nasıl yapılır hep beraber izleyip öğrenelim!

Sizler de ‘bu işte bi şeflik var’ diyenlerdenseniz; bu güzel tarifleri güvenle deneyerek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın…

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta farklı bir sos ile karşınızda olacağız, şimdilik hoşça kalın! 👩‍🍳👨‍🍳

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (16)

EniseVreskala
· 05.07.2020

Şimdiye kadar çok yanlış yapıyormuşum, tarifinizi denedim harika bir tat. Çok çok teşekkür ederim

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 06.07.2020

Elinize emeğinize sağlık! 🙌🙏😊

Osman Zeybek
· 09.07.2020

Harika.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 05.08.2020

Teşekkürler Osman 😊

Devrim Şakir
· 14.07.2020

yumurta sarısı kosu rahatsız edici olmuyor mu 🤔

Kısık Ateş
· 17.07.2020

Merhaba Veysel, bu tekniği birebir uygularsan yumurta kokusu ve tadını almazsın. İyi günler. 👨‍🍳

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

296B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

24B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

19B Görüntüleme