Kısık Ateş
Şef Usulü

Mutancana Nasıl Yapılır?

Osmanlı mutfağından günümüze uzanan Kuzu Mutancana tarifinin pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?

Mutancana Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 16B
  • 119
  • Kaydet

Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk Mutfağı Akademi serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. 

Osmanlı saray mutfağının en meşhur et yemeklerinden olan Mutancana, kuzu eti ve meyvelerle yapılan, tatlı ile tuzlunun bir araya geldiğinde ne kadar lezzetli olabileceğini ispatlayan yemeklerden biridir.

15 ve 16. yüzyıl Osmanlı saray mutfağında görülen Mutancana; kuzu eti, arpacık soğan, sarımsak, bal, sumak, incir, kayısı, badem, kırmızı erik gibi çok zengin bir içeriğe sahiptir. Bu yüzden doyurucu ve lezzetli ana yemek sınıfında yer alır.

Mutancana günümüzde Osmanlı Mutfağı örnekleri sunan konsept mutfakların baş tarifleri arasında yer alırken, Edirne yöre mutfağında da saygınlığını korumaktadır.

Et ve meyvelerin, tatlı, ekşi ve tuzlu aromaların birlikteliğinin en güzel yansımalarından biri olan orijinal Mutancana tarifi, nasıl yapılır? Özel tekniklerle pişirilen kuzu mutancanın püf noktaları nelerdir?

Türk mutfağının has lezzetlerinden mutancana tarifinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz! Şimdiden ellerinize sağlık, hoşça kalın 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

337B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme