Şef Usulü

Mutancana Nasıl Yapılır?

Osmanlı mutfağından günümüze uzanan Kuzu Mutancana tarifinin pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?

Mutancana Nasıl Yapılır?
Paylaş

Osmanlı saray mutfağının en meşhur et yemeklerinden olan Mutancana, kuzu eti ve meyvelerle yapılan, tatlı ile tuzlunun bir araya geldiğinde ne kadar lezzetli olabileceğini ispatlayan yemeklerden biridir.

15 ve 16. yüzyıl Osmanlı saray mutfağında görülen Mutancana; kuzu eti, arpacık soğan, sarımsak, bal, sumak, incir, kayısı, badem, kırmızı erik gibi çok zengin bir içeriğe sahiptir. Bu yüzden doyurucu ve lezzetli ana yemek sınıfında yer alır.

Mutancana günümüzde Osmanlı Mutfağı örnekleri sunan konsept mutfakların baş tarifleri arasında yer alırken, Edirne yöre mutfağında da saygınlığını korumaktadır.

Et ve meyvelerin, tatlı, ekşi ve tuzlu aromaların birlikteliğinin en güzel yansımalarından biri olan orijinal Mutancana tarifi, nasıl yapılır? Özel tekniklerle pişirilen kuzu mutancanın püf noktaları nelerdir?

Türk mutfağının has lezzetlerinden mutancana tarifinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz! Şimdiden ellerinize sağlık, hoşça kalın 😊

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

184B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

12B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

9B