- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?
Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?
Ermeni, Gürcü, Rum ve Osmanlı kültürlerini içinde barındıran Papaz Yahnisi tarifi nasıl yapılır?
12.02.2021- 20B
- 181
- Kaydet
Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk Mutfağı Akademi serisine hız kesmeden devam ediyoruz.
Bugün, kökeni çok eskilere dayanan Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan yahnilerden Papaz Yahnisi tarifi ile karşınızdayız.
Osmanlı, Rum, Ermeni ve Gürcü mutfağının ortak lezzeti olan bu ana yemeğin karakterini; kuşbaşı et, arpacık soğan ve sarımsaklar oluşturuyor.
Bol arpacık soğan ve sarımsakla lezzetlendirildikten sonra içine eklenen sirke ise yemeğin lezzetini çok daha yukarılara taşımasına yardımcı oluyor. Emin olun et yemeği sevenler bu tarife bayılacak!
Ermeni, Gürcü, Rum ve Osmanlı kültürlerini içinde barındıran Papaz Yahnisinin orijinal tarifi nedir, nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?
Şimdi hiç vakit kaybetmeden, tüm sorularınızın cevabını tek bir yerde bulabileceğiniz lezzetli videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!
Gelecek hafta görüşmek dileğiyle...
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!