Kısık Ateş
Şef Usulü

Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?

Ermeni, Gürcü, Rum ve Osmanlı kültürlerini içinde barındıran Papaz Yahnisi tarifi nasıl yapılır?

Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 20B
  • 181
  • Kaydet

Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk Mutfağı Akademi serisine hız kesmeden devam ediyoruz.

Bugün, kökeni çok eskilere dayanan Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan yahnilerden Papaz Yahnisi tarifi ile karşınızdayız.

Osmanlı, Rum, Ermeni ve Gürcü mutfağının ortak lezzeti olan bu ana yemeğin karakterini; kuşbaşı et, arpacık soğan ve sarımsaklar oluşturuyor.

Bol arpacık soğan ve sarımsakla lezzetlendirildikten sonra içine eklenen sirke ise yemeğin lezzetini çok daha yukarılara taşımasına yardımcı oluyor. Emin olun et yemeği sevenler bu tarife bayılacak!

Ermeni, Gürcü, Rum ve Osmanlı kültürlerini içinde barındıran Papaz Yahnisinin orijinal tarifi nedir, nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

Şimdi hiç vakit kaybetmeden, tüm sorularınızın cevabını tek bir yerde bulabileceğiniz lezzetli videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!

Gelecek hafta görüşmek dileğiyle...

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

360B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

29B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme