Şef Usulü

Sacda Et Kavurma Nasıl Yapılır?

Geleneksel et kavurma teknikleri nelerdir? Sac kavurma tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Sacda Et Kavurma Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 18B
  • 78
  • Kaydet

Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağı serimize, Pınar ve Filiz Makarna’nın katkılarıyla hız kesmeden devam ediyoruz…

Et yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmaz yemeklerinden olup ülkemizin her coğrafyasında çokça tüketilmektedir. Türk Mutfağı akademi serimizle, yörelere göre farklılık gösteren reçeteler sayesinde damakları şenlendiren lezzetleri bir araya getirmeye devam ediyoruz.

Geleneklerimize bağlı kalarak, bugün Türk mutfağında en çok tercih edilen nefis et yemeklerinden biri olan et sote yapımı ile karşınızdayız.

Sacda et sote nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmeden önce seçilen etin kalitesinin lezzetine olan etkisini unutmamalısınız. Kavurma usulü yapılan ete eklenen malzemelerin mevsiminde olmasına özen göstermek ise yemeğin lezzetine lezzet katan en önemli unsurlardan biridir. Son olarak kullandığınız sac veya tavanın sıcaklık dengesine dikkat etmek pişirdiğiniz etin yumuşak olmasına yardımcı olan bir diğer unsurdur. 

Hazır Kurban Bayramı yaklaşırken et sote nasıl pişirilir, pişirme tekniklerinde nelere dikkat edilirin cevabını bilmek oldukça önemli…

Tüm sorularınızın cevabına tek bir yerden ulaşacağınız videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!

Kavurma usulü pişirme tekniği ile hazırlanan bu güzel et yemeğinin tadına doyamayacaksınız şimdiden söylemesi... 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (3)

Ali Emre MAMAK
· 26.07.2021

Tereyağ yerine kuyruk yağı ile yapılması daha doğru olurdu.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 26.07.2021

Merhaba, her ikisi de tercihen kullanılabilir.

Gonca Sepil
· 16.09.2021

Saç yoksa klasik tavada aynı yöntem olurmu 🙄

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

328B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme