Tarif

Et Sote

Kurban bayramına özel et sote tarifi nasıl yapılır, tam kıvamında et sote yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Tava
Et Sote

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
300 g kuşbaşı kuzu veya dana antrikot
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet büyük domates
5 g kekik
5 g pul biber
5 g kimyon
3'er g tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sote yapacağınız sacı ısıtın, tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış etleri sacın içerisine alıp kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu çekip kızarmaya başladığında küp doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşamaya başladığında doğranmış biberleri ilave edip pişirme işlemine devam edin.
  • Biberler de yumuşamaya başladığında yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
  • Son olarak baharatlarla lezzetlendirip harmanlayın ve sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Daha sulu bir et sote yemeği için su miktarını artırabilirsiniz.
*Dana eti yerine kuzu eti tercih edebilirsiniz.
*Sacınız yoksa, ince tabanlı bir tava da kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Patates, havuç, patlıcan, kırmızı biber, maydanoz, sarımsak ve salça kullanarak sebzeli bir et sote yemeği hazırlayabilirsiniz.

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıEğitmen / Danışman Şef
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
6B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
6B
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik
42B