Şef Usulü

Sade Yağ Nasıl Yapılır?

Sade (Saf) yağ nedir? Sade yağ nasıl elde edilir ve nerelerde kullanılır?

Sade Yağ Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 65B
  • 148
  • Kaydet

Merhaba sevgili Kısık Ateş takipçileri!

Bu haftaki konumuz; Sade (Saf) yağ nedir? Sade yağ nasıl elde edilir ve nerelerde kullanılır?

Tereyağının özünden elde edilen sade yağ her geçen gün mutfaklarda daha fazla kullanılmaya başlandı. Dolapta bekletilerek bozulması önlenen sade yağ, bazı özel yemek tarifleri için de tercih ediliyor.

Diğer tüm yağlar dışarıda bekleyip bozulmamasına rağmen tereyağı kısa sürede bozulabilen bir üründür. İçerisindeki süt ve su ayrıştırıldığı için uzun süreler dayanan sade yağ buzdolabının olmadığı devirde yağın ömrünü sade yağ kullanarak uzatmak mümkündür.

Yapımı oldukça zahmetsiz ve kolaydır. Örneğin; 1 kilo tereyağını bir tavaya alın, kısık ateşte erimeye bırakın. Yağ eriyip kaynarken tortular dibe çökmeye, üstü de köpük köpük kabarmaya başlayacaktır, köpükleri bir süzgeç veya kevgir yardımıyla aralıklı olarak temizleyerek sade yağ elde edebilirsiniz.

Uygulamalı anlatımı için, sizleri uzman şefimiz Fehmi Samancı ile baş başa bırakıyoruz!

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak istiyorsanız Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta farklı konularda görüşmek üzere, sağlıkla kalın…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

328B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme