Şef Usulü

Sahanda Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?

Geçmişten günümüze gelen Sahanda Kuzu Külbastı tarifinin pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?

Sahanda Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 26B
  • 95
  • Kaydet

Pınar ve Filiz iş birliği ile Türk mutfağının geleneksel reçetelerini aktarmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Eski çağlardan beri Türkler, et yemeklerini seven ve bol tüketen bir topluluktur. Osmanlı İmparatorluğu döneminde et yemekleri keşfedilen yeni yerler ve kültürlerin etkisi ile özellikle saray mutfağında çeşitlenmiştir.

Geçmişten günümüze gelen bu çeşitlilik et yemeklerine birçok pişirme yöntemi ve tarifler ile yansımıştır. Külbastı da onlardan biridir.

Osmanlı Mutfağı’nda ilk kez 18. yüzyılda karşımıza çıkan “Külbastı”, aslında bir kebap çeşididir. Etler, genellikle ızgarada kızartıldıktan sonra et suyu, soğan ve baharatlarla sahana ya da tepsiye konulur ve iyice yumuşayıncaya dek pişirilir. Bu da bir yemekten beklenen en lezzetli sonucu almamızı sağlar.

Şimdi, geçmiş dönemlerden kalma bu yemeğin orijinal reçetesini ve yapım tekniklerini sizlere en doğru şekilde aktarmaya çalışacağız.

Kuzu Külbastı tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Daha önceki bölümleri kaçıranlar; Şef Usulü üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize bir tıkla ulaşabilir, gastronomi alanında uzman şefimizden destek alabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

Gonca Sepil
· 26.01.2021

Çok teşekkür ediyorum güzel bilgi

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 26.01.2021

Rica ederiz 🤩👍

Şebnem Güneş
· 30.01.2021

Denedik,harika oldu,çok teşekkürler ☺️🙏

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 30.01.2021

Ellerinize sağlık 🙏🙏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme