Şef Usulü

Sebze Suyu Nasıl Yapılır?

Güçlü aromaya sahip, dengeli bir sebze suyu yapmak için ihtiyacınız olan... Aromatik sebze suyu nasıl yapılır? Sebze suyu nerelerde kullanılır?

Sebze Suyu Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 21B
  • 124
  • Kaydet

‘Balık Kemik Suyu Nasıl Yapılır’ konusunun ardından ‘Sebze Suyu Nasıl Yapılır’ konusu üzerine harika bir video ile karşınızdayız…

Evlerinizde kemik suyu yapma şansı olmayanlar için özellikle vejetaryen veya vegansanız, tüm yemeklerde kullandığınız saf su yerine lezzetli ve aromatik sebze suları kullanabilirsiniz.

Aslında oldukça basit yöntemleri var. Güçlü aromaya sahip, dengeli bir sebze suyu yapmak için ihtiyacınız olan 3 ana malzemenin (kereviz sapı, havuç ve soğan) dışında mevsimine uygun ve suda dağılmayacak taze sebzeler kullanmak…

Et, balık veya sebze suları sadece yemeklerimizin tadını zenginleştirmekle kalmayıp, vücudumuza güçlü vitamin ve protein depolamamızı sağlayan sihirli yapı taşlarından biridir…

Rahatlıkla mutfaklarınızda yapabilir, hazır satılan sebze sularına oranla çok daha doğal ve sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz!

Çok kısa sürede aromatik sebze suyu nasıl yapılır, nerelerde kullanılır ve nasıl muhafaza edilir gibi sorularınızın cevaplarını bu videoda bulabilirsiniz...

Şimdi sizleri uzman şefimiz Fehmi Samancı’yla baş başa bırakıyoruz!

*Yüklediğimiz tüm videolardan anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta ‘cort bulyon nasıl yapılır’ konusu ile tekrar görüşmek üzere, sağlıkla kalın!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Barbaros Mehmet ÖZDEMİR

Ellerinize sağlık..Bir sorum olacaktı elde ettiğimiz suyu ne kadar sure içerisinde tüketmeliyiz..

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 15.09.2020

Yaptığınız sebze veya et sularını uzun süre muhafaza etmek için porsiyonluk olarak dondurmanızı önerebiliriz. Eline sağlık...

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

327B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme