Şef Usulü

Şekerpare Nasıl Yapılır?

Şekerpare tatlısının tüm püf noktalarını açıklıyoruz. Orijinal şekerpare tarifi ve yapım aşamaları nelerdir?

Şekerpare Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 15B
  • 121
  • Kaydet

Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağı serimize, Pınar ve Filiz Makarna’nın katkılarıyla hız kesmeden devam ediyoruz…

Yüzyıllardır süre gelen Türk mutfağı, şerbetli tatlılarıyla meşhurdur. Onlarca nefis tatlı arasında yer alan şekerpare, en lezzetli tatlılar kategorimizin ilk sıralarında yerini korumaktadır. Bazı yörelerde şerbetli kurabiye olarak da bilinen bu tatlı, yapılışı itibarıyla oldukça pratik bir tariftir.

Peki, şekerpare malzemeleri nelerdir? Şekerpare tatlısının orijinal tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve nefis şekerpare tarifi yapılışı: püf noktaları, yapım tekniği hepsi ve daha fazlasına, sizlere özel hazırladığımız harika videodan ulaşabileceksiniz.

Şimdi sizlere en çok sorulan sorulardan biri olan; şekerparenin ağızda dağılmasının ve şerbetini iyice çekmesinin sırrını açıklayacağız ve bir diğer önemli unsur olan tatlı ve şerbetin sıcaklıklarını…

Hazırsanız geleneksel Türk mutfağının en gözde lezzetlerinden “Fındıklı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?” buyurun hep beraber izleyelim 😊

Keyifli seyirler…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (3)

Nimet Gececi
· 05.09.2021

Levrek yemek çeşitleri

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Elif Düzgün
· 27.09.2021

Videolu içeriklerde de malzeme listesi ve yapılış aşamaları olsa daha kullanışlı olur. Çünkü malzemelere bakmak istiyorum ve video izlemek için müsait olmayabilirim her daim.

Kısık Ateş
· 27.09.2021

Merhaba Elif Hanım, zaten öyle. Her videomuzun altında ayrıntılı şekilde malzeme listesine ve yapım aşamalarına yer verdiğimiz gibi, vakit bulup video izleyemeyenlere özel fotoğraflı tarifler de paylaşıyoruz. Dilerseniz arama motorundan tarifi aratabilir, dilerseniz de Fehmi Samancı'nın profilinden Fındıklı Şekerpare tarifine ulaşabilirsiniz.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

322B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme