Tarif

Fındıklı Şekerpare

Şekerpare malzemeleri nelerdir? Şekerpare tatlısının orijinal tarifi nasıl yapılır? Fındıklı şekerpare tarifi ve püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Fındıklı Şekerpare
Paylaş
  • 2B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g pudra şekeri
65 g toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet yumurta
300 g un
3 g karbonat
50 g badem unu
125 g margarin
3-4 damla vanilya
15-20 adet tane fındık
Şerbeti için:
200 ml su
200 g toz şeker
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet için 200 ml su ve 200 g toz şekeri bir tencereye alarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra yarım adet limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatın ve soğuması için ocaktan alın.
  • Bir kapta pudra şekeri, toz şeker ve limon kabuğu rendesini karıştırıp üzerine yumurtaları kırın. Bir çırpma teli yardımıyla homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Derin bir yoğurma kabına; elekten geçirilmiş un, karbonat ve badem ununu alın. Üzerine oda sıcaklığındaki margarini ve vanilyayı ekleyin. Bu aşamada ister elinizle isterseniz de hamur yoğurma makinesinde, hamuru kum kum olana kadar karıştırın.
  • Ardından şekerli yumurtalı harcı içine ilave edip, tüm malzemeler harmanlanana kadar yoğurmaya devam edin.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettiğinizde, 10’ar gramlık parçalara bölüp avuç içinizle yuvarlayarak bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine fındıkları gömerek yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında, altı ve üstü kızarana kadar 20 dk. pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra, eşit miktarlarda su ve şekerden hazırlanmış şerbeti tatlınıza yedirin. Tatlı şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakın.
  • Şerbetini iyice çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Şerbeti döktükten sonra üzerini başka bir fırın kabı veya tepsisi ile kapatıp, kendi sıcağı ile bekletebilirsiniz.
*Şekerpareleri hazırladıktan sonra 1 gece bekletirseniz şerbetini daha iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır.
*Şekerpare hamurunun kıvamı ne sert ne de çok yumuşak olmamalıdır. Kulak memesi denilen kıvamda olmalıdır.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef

Yorumlar (8)

bahar özer
· 03.09.2021

merhaba lütfen malze listesini bardak ölçüsü ile vermenizi rica ederim şefim herkesin mutfak tartısı yokki

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 03.09.2021

Merhaba, maalesef biz çay kaşığı, su bardağı gibi ölçü birimleri kullanmıyoruz. Tam kıvamında ve doğru sonuçlar alabilmek için profesyonel mutfak reçetelerine yer veriyoruz. Sizlere de önerimiz küçük bir mutfak tartısı edinmeniz yönünde. Böylelikle her tarifi kusursuz yapabilirsiniz 😇 Teşekkür ederim 🙏

bahar özer
· 08.09.2021

ÇOK TŞK EDERİM ŞEFİM SABIRSIZLIKLA TARİFLERİNİZİ BEKLİORUM BU ARADA BEN ERZURUMLUYUM KETE VE SUBÖREĞİ SÜPER YAPARIM

AslıhanSARITAŞ
· 14.09.2021

Bahar hanım ilk işiniz tartı almak olsun. O kadar garanti tarifler yapabiliyorsunuz ki. Ben eskiden sizin gibi düşünüyordum ama şimdi ölçüsüz tarifleri sevmiyorum.

TALHA AKYOLDAŞ
· 03.09.2021

Merhaba, margarin kullanılmasında özel bir sebep var mıdır acaba? Aynı ölçüde tereyağı kullanılsa benzer sonucu alabiliyor muyuz?

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 03.09.2021

Merhaba, margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar. Bu nedenle daha dayanıklı hamurlar için margarin, daha kırılgan hamurlar için tereyağını kullanabilirsiniz.

Atilla Arı
· 11.09.2021

Selamlar. 10 ar gramlık beze çok ufak olmaz mı ? Yaklaşık 750 gr malzeme var. 75 şekerpare minikpare olur.

Fehmi Samancı
· 15.09.2021

Merhaba, boyutlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
160B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
5B Görüntüleme