- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Sulu Köfte Nasıl Yapılır?
Sulu Köfte Nasıl Yapılır?
Orijinal sulu köfte tarifinin pişirme teknikleri ve püf noktaları nelerdir?
06.08.2021- 14B
- 95
- Kaydet
Pınar ve Filiz Makarna’nın katkılarıyla Türk mutfağına ait önemli yemeklerin orijinal reçetelerini ve yapım tekniklerini sizlere en doğru şekilde aktarmaya devam ediyoruz.
Anadolu’nun vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden biri olan sulu köfte; pirinçli, bulgurlu, ekşili, salçalı, salçasız, terbiyeli olarak birçok çeşitte sunulur. Bir diğer adı köfte yuvarlamasıdır.
Sulu köftenin yapımı zahmetli gibi görünse de aslında oldukça basit bir yemektir. Ancak kıvamını tutturmak için belli başlı aşamalara ve pişirme tekniklerine dikkat etmek gerekir. Bu aşamalara dikkat edildiği takdirde lezzetli ve doyurucu bir sonuç elde etmek kaçınılmazdır.
Gelin önce sulu köfte yapımının püf noktalarına, ardından sulu köfte tarifine birlikte göz atalım.
Orijinal sulu köfte tarifi, nasıl yapılır? Hepsi ve daha fazlası için videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun…
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!