- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Tas Kebabı Nasıl Yapılır?
Tas Kebabı Nasıl Yapılır?
Çoğu ızgarada pişirilerek hazırlansa da, tas kebabı gibi sulu yemeklere de kebap denmektedir. Tas Kebabının doğru pişirilme şekli ve orijinal tarifi nedir? Tas kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?
26.02.2021- 13B
- 140
- Kaydet
Pınar ve Filiz Makarna iş birliği ile Türk Mutfağı Akademi serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Kebap, tarihi geçmişine bakıldığında Türk mutfağında en çok tercih edilen pişirme yöntemidir. Birçok çeşidi olmakla beraber farklı tarif ve kültürleri de içinde barındırmaktadır.
Selçuklu mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar uzanan bu geniş dönemde kebaplar, farklı varyasyonlar ve neredeyse yüzlerce çeşidi ile günümüze yer etmiştir.
Çoğu ızgarada pişirilerek hazırlansa da, tas kebabı gibi sulu yemeklere de kebap denmektedir.
Tas kebabında genellikle kuş başı kuzu eti kullanılır ve ince kıyılmış soğan ve çeşitli baharatlarla marinasyon işlemine tabii tutulur. Adını ise tamamen pişirilme şeklinden almıştır.
Tek başına oldukça lezzetli ve doyurucu bir ana yemek olan Tas Kebabının doğru pişirilme şekli ve orijinal tarifi nedir? Tas kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?
Şimdi hiç vakit kaybetmeden, tüm sorularınızın cevabını tek bir yerde bulabileceğiniz lezzetli videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!