Şef Usulü

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

Çoğu ızgarada pişirilerek hazırlansa da, tas kebabı gibi sulu yemeklere de kebap denmektedir. Tas Kebabının doğru pişirilme şekli ve orijinal tarifi nedir? Tas kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?
Paylaş

Kebap, tarihi geçmişine bakıldığında Türk mutfağında en çok tercih edilen pişirme yöntemidir. Birçok çeşidi olmakla beraber farklı tarif ve kültürleri de içinde barındırmaktadır.

Selçuklu mutfağından Osmanlı saray mutfağına kadar uzanan bu geniş dönemde kebaplar, farklı varyasyonlar ve neredeyse yüzlerce çeşidi ile günümüze yer etmiştir.

Çoğu ızgarada pişirilerek hazırlansa da, tas kebabı gibi sulu yemeklere de kebap denmektedir.

Tas kebabında genellikle kuş başı kuzu eti kullanılır ve ince kıyılmış soğan ve çeşitli baharatlarla marinasyon işlemine tabii tutulur. Adını ise tamamen pişirilme şeklinden almıştır.

Tek başına oldukça lezzetli ve doyurucu bir ana yemek olan Tas Kebabının doğru pişirilme şekli ve orijinal tarifi nedir? Tas kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?

Şimdi hiç vakit kaybetmeden, tüm sorularınızın cevabını tek bir yerde bulabileceğiniz lezzetli videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

180B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

11B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

8B