Şef Usulü

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

Türk mutfağına özgü birbirinden güzel sayısız çorbalarından bir diğeri de Tutmaç Çorbası…

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?
Paylaş

Türk mutfağına özgü birbirinden güzel sayısız çorbalarından bir diğeri de Tutmaç Çorbası…

Tutmaç çorbası içindeki erişte makarnası ve etinden kaynaklı olarak ana yemek yerine geçebilecek kadar doyurucudur. Aslına bakarsanız bir nevi erişte aşı da diyebiliriz.

Tamamen Türk mutfağında bir değer olan bu çorba, Orta Asya’dan Anadolu Selçuklularına, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadar asırlardır yapılan geleneksel bir yemek olarak da dünyaya tanıtılmıştır.

Orijinal Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?

Tutmaç Çorbasının eriştesi nasıl yapılır? Kıvam verici terbiyesinde neler kullanılır, püf noktaları nelerdir?

Hepsi ve daha fazlası için videomuzu afiyetle izleyebilirsiniz.

Daha önceki bölümleri kaçırdığını düşünenler; Şef Usulü üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabilir, akademi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

130B
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

8B
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

6B