Şef Usulü

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

Türk mutfağına özgü birbirinden güzel sayısız çorbalardan biri de meşhur Tutmaç Çorbası... Tutmaç çorbası tarifi nasıl yapılır?

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 12B
  • 107
  • Kaydet

Pınar ve Filiz Makarna’nın katkılarıyla Türk mutfağına ait önemli yemeklerin orijinal reçetelerini ve yapım tekniklerini sizlere en doğru şekilde aktarmaya devam ediyoruz.

Türk mutfağına özgü birbirinden güzel sayısız çorbalarından bir diğeri de Tutmaç Çorbası…

Tutmaç çorbası içindeki erişte makarnası ve etinden kaynaklı olarak ana yemek yerine geçebilecek kadar doyurucudur. Aslına bakarsanız bir nevi erişte aşı da diyebiliriz.

Tamamen Türk mutfağında bir değer olan bu çorba, Orta Asya’dan Anadolu Selçuklularına, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadar asırlardır yapılan geleneksel bir yemek olarak da dünyaya tanıtılmıştır.

Orijinal Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?

Tutmaç Çorbasının eriştesi nasıl yapılır? Kıvam verici terbiyesinde neler kullanılır, püf noktaları nelerdir?

Hepsi ve daha fazlası için videomuzu afiyetle izleyebilirsiniz.

Daha önceki bölümleri kaçırdığını düşünenler; Şef Usulü üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabilir, akademi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Ertuğrul Önder
· 04.07.2021

Fehmi bey tarifenizi denedim elinize sağlık çok güzel oldu teşekkür ederim. Hoşça kaliniz

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 05.07.2021

Afiyet olsun, ellerinize sağlık 🤗🤗👍

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

327B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme