- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?
Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?
Türk mutfağına özgü birbirinden güzel sayısız çorbalardan biri de meşhur Tutmaç Çorbası... Tutmaç çorbası tarifi nasıl yapılır?
02.11.2020- 13B
- 111
- Kaydet
Pınar ve Filiz Makarna’nın katkılarıyla Türk mutfağına ait önemli yemeklerin orijinal reçetelerini ve yapım tekniklerini sizlere en doğru şekilde aktarmaya devam ediyoruz.
Türk mutfağına özgü birbirinden güzel sayısız çorbalarından bir diğeri de Tutmaç Çorbası…
Tutmaç çorbası içindeki erişte makarnası ve etinden kaynaklı olarak ana yemek yerine geçebilecek kadar doyurucudur. Aslına bakarsanız bir nevi erişte aşı da diyebiliriz.
Tamamen Türk mutfağında bir değer olan bu çorba, Orta Asya’dan Anadolu Selçuklularına, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadar asırlardır yapılan geleneksel bir yemek olarak da dünyaya tanıtılmıştır.
Orijinal Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
Tutmaç Çorbasının eriştesi nasıl yapılır? Kıvam verici terbiyesinde neler kullanılır, püf noktaları nelerdir?
Hepsi ve daha fazlası için videomuzu afiyetle izleyebilirsiniz.
Daha önceki bölümleri kaçırdığını düşünenler; Şef Usulü üzerinden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabilir, akademi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabilirsiniz.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!