Tarif

Tutmaç Çorbası

En eski Türk yemeklerinden biri olan Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere
Tutmaç Çorbası
Paylaş
  • 38B
  • 117
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1200 ml su
250 g kuşbaşı kuzu eti
5 g tuz
Erişte Hamuru için:
140 g un
1 adet yumurta
75 ml su
3 g tuz
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
500 g süzme yoğurt
20 g un
2 diş ezilmiş sarımsak
240 ml et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı kuzu etlerini 1200 ml kadar suda haşlayın üzerinde oluşan köpükleri sık sık temizleyin. Daha sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın, tuzunu ekleyin.
  • Erişte hamuru için; Un, yumurta, su ve tuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru ortadan 2’ye bölüp merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Kare şeklinde keserek parçalara ayırın.
  • Hazır olan erişte hamurlarının yarısını bol tereyağında kızartın ve havlu kağıdın üzerine alın. (burada sunum için bir avuç kızarmış hamurlardan kenara ayırın) Daha sonra haşlanan etlerin suyuna ekleyin ve etlerle beraber haşlanmalarını sağlayın.
  • İşlem görmemiş diğer erişte hamurları için; haşlanmış et suyunun bir kısmını ayrı bir tencereye alıp erişteleri haşlayın.
  • Terbiyesi için: Geniş bir kasede yumurta, süzme yoğurt, un, ezilmiş sarımsaklar ve et suyunu boza kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Hazır olan terbiyeyi, etlerin ve kızarmış hamurların olduğu suya ekleyin. Son olarak haşlanmış hamurlu et suyunu da üzerine ekleyip tüm malzemeleri tek bir yerde birleştirin.
  • Kısa bir süre daha çorbanızı karıştırarak kaynatın ve bir kaseye alın.
  • Kızarmış tereyağı ve ayırdığınız kızarmış eriştelerle servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef

Yorumlar (2)

Doğukan Sarıbaşak

Yaptım çok çok güzel oldu! Internette bulabileceginiz hem en geleneksel tarif hem de en lezzetlisi kesinlikle! Elinize sağlık, teşekkürler bu güzel reçete için !

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.04.2022

Harika 👏👏 Ellerine sağlık 👍👨‍🍳😊

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
68B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme