Şef Usulü

Yeşil Yağ ve Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?

Yeşil yağ ve biberiye yağı nerelerde kullanılır? Yeşil yağ nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Yeşil Yağ ve Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 43B
  • 116
  • Kaydet

Maydanoz ile yapılan yeşil yağ, yemeklere son dokunuş yapmak için kullanılan bir üründür. Genellikle tabak süsleme de kullanılan maydanoz yağını salataların veya yemeklerin üzerine gezdirerek servis edebilir, ekstra lezzet ve şıklık katmasına yardımcı olabilirsiniz. Yapılışı ise oldukça kolaydır.

Blanch edilen maydanozlarla yağı bir araya getirerek yapabileceğiniz maydanoz yağının yapımında dikkat edilmesi gerekenler ve püf noktaları nelerdir?

İçeriğinde insan vücudu için faydalı vitaminler ve mineraller barındıran biberiye bitkisinin aroması oldukça güçlü ve güzeldir. Fesleğen, adaçayı ve lavanta gibi bitkiler ile aynı familyadan olan biberiye bitkisi ile yapılan yağı, herhangi bir yağ yerine yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Biberiye yağı nasıl yapılır? Biberiye yağı nerelerde kullanılır? Püf noktaları nelerdir?

Hepsi ve daha fazlası için videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz! 👨‍🍳👩‍🍳

Şimdiden ellerinize sağlık…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Emine Bolatkale
· 16.01.2021

Tarif defterime not ettim

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 17.01.2021

Ellerinize sağlık Emine Hanım 🙏😉👏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme