- Şef Usulü
- Mutfak Hazırlıkları
- Yeşil Yağ ve Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?
Yeşil Yağ ve Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?
Yeşil yağ ve biberiye yağı nerelerde kullanılır? Yeşil yağ nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
15.01.2021- 50B
- 119
- Kaydet
Maydanoz ile yapılan yeşil yağ, yemeklere son dokunuş yapmak için kullanılan bir üründür. Genellikle tabak süsleme de kullanılan maydanoz yağını salataların veya yemeklerin üzerine gezdirerek servis edebilir, ekstra lezzet ve şıklık katmasına yardımcı olabilirsiniz. Yapılışı ise oldukça kolaydır.
Blanch edilen maydanozlarla yağı bir araya getirerek yapabileceğiniz maydanoz yağının yapımında dikkat edilmesi gerekenler ve püf noktaları nelerdir?
İçeriğinde insan vücudu için faydalı vitaminler ve mineraller barındıran biberiye bitkisinin aroması oldukça güçlü ve güzeldir. Fesleğen, adaçayı ve lavanta gibi bitkiler ile aynı familyadan olan biberiye bitkisi ile yapılan yağı, herhangi bir yağ yerine yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Biberiye yağı nasıl yapılır? Biberiye yağı nerelerde kullanılır? Püf noktaları nelerdir?
Hepsi ve daha fazlası için videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz! 👨🍳👩🍳
Şimdiden ellerinize sağlık…
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!