Şef Usulü

Zeytinyağlı Karışık Dolma Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı dolma çeşitleri nelerdir? Lezzetli dolma nasıl yapılır, dolma yapmanın püf noktaları nelerdir?

Zeytinyağlı Karışık Dolma Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 14B
  • 110
  • Kaydet

Dolma, yüzyıllardır ilk olarak yapıldığı Orta Doğu mutfağının bir parçasıdır. Her ne kadar ‘’dolma’’ terimi Osmanlı’nın Topkapı Sarayı mutfağında ortaya çıkmış olsa da Osmanlı öncesi Arap mutfağında dolma sayılabilecek ‘’etle doldurulmuş patlıcan’’ tariflerine rastlanmaktadır.

Büyük bir imparatorluk olan Osmanlı zamanla yapılan dolmaların içeriğini değiştirerek zenginlik kazandırmaya başlamış ve o dönemlerde etli dolmanın içinden et ya da kıymayı çıkararak yerine fıstık, kuş üzümü ve aromatik baharatlar eklemiştir. Pişirirken de zeytinyağı kullanımı, Türk mutfağının geleneksel yemeklerinin başında yer alan sarma ve dolmaların çeşitliliğini artırmıştır.

Ülkemizin her yöresinde büyük emeklerle hazırlanan dolmalar sofralarımızın baş tacı olmaya devam ediyor. Her geleneksel yemeğimizde olduğu gibi sarma ve dolmalar bölgelere göre farklı iç harçlarla veya tekniklerle hazırlanabilir.

Bugünkü akademi videomuzda zeytinyağlı biber dolması, zeytinyağlı yaprak sarması ve zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tariflerinin orijinal reçetelerine yer vereceğiz, her birinin nasıl yapılması ve pişirilmesi gerektiğine de detaylıca değineceğiz.

Dolma içi nasıl hazırlanır? Sebzeler nasıl doldurulur, en iyi dolma nasıl yapılır, dolma pişirirken nelere dikkat edilir… gibi birçok sorunuzun cevabına tam olarak bu videodan ulaşabileceksiniz 😊

Etli, etsiz farklı dolma çeşitleri ve tarifleri için bu linke tıklamayı unutmayın.

Geleneksel Türk mutfağının orijinal reçetelerine sahip çıkan Pınar ve Filiz Makarna’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (6)

Lina Bule
· 02.09.2021

Looks very good

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 02.09.2021

😊👏

Fatma Erol
· 06.04.2022

Yemeklerin malzeme listesini nerede görürüm

Kısık Ateş
· 06.04.2022

Merhaba, izlediğiniz videonun altındaki açıklamadan veya tarifler kategorisinden (tarifi aratarak) reçeteyi görebilirsiniz.

sevgi temur
· 14.03.2024

Keyifle izledim. Herkes için çok öğretici ve faydalıydı.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 14.03.2024

Eksik olmayın çok teşekkür ederiz 🙏🤗👩‍🍳

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

322B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme