Tarif

3 Peynirli Ravioli Tarifi

Ravioli nasıl yapılır? Tam ölçülü ravioli makarna tarifi ve makarna yapmanın püf noktaları. 3 peynirli ravioli yapımı: enfes ravioli tarifi ve tüm detayları...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
3 Peynirli Ravioli Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 87
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Makarna Hamuru için:
400 g un
4 adet büyük boy yumurta
1 çimdik tuz
15 ml zeytinyağı
İç Harcı için:
100 g Pınar Burger Peyniri
Pınar
200 g Pınar Beyaz
Pınar
100 g Pınar Krem Peynir
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Makarna hamuru için unu tezgaha dökerek ortasını açın. Ortadaki boşluğa yumurtaları kırın. Tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Çatal yardımı ile yavaş yavaş çırparak yumurtaları una katın, biraz karıştıktan sonra elinizde yoğurun. Hamurunuz çok sert olursa 1 çorba kaşığı su ekleyebilirsiniz. Hamuru streçleyip dolapta 30 dakika bekletin.
  • İç Harcı için: Burger peynirini rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve bir kaba alın. Pınar beyaz ve krem peyniri de içine ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ve karışımı sıkma torbasına alın.
  • Dinlenen makarna hamurunu dolaptan alın ve çok az unladığınız tezgahta 2 parçaya bölün. Makarna açma makinesi ile kademeli olarak iki hamurunuzu da açın. Hamurlardan birini tezgaha serin. Aralarında boşluk kalacak şekilde peynirli harçtan sıkın. Üzerine diğer hamuru kapatın ve pizza kesici ile raviolileri şekillendirin. Pişerken harcın içinden akmaması için kenarları çatal ile bastırabilirsiniz.
  • Kaynar ve tuzlu suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın. Ardından suyunu süzüp servis tabağına alın.
  • *Öneri: Hamurunuza renk katmak isterseniz hamurları açtıktan sonra hamurların arasına ıspanak veya fesleğen yaprakları dizip, yeterli inceliğe gelene kadar açabilirsiniz.*Servis ederken üzerine zeytinyağında çevirdiğiniz ıspanak veya fesleğen yapraklarını üzerine dökebilirsiniz.

Püf Noktası

*Hamurunuza renk katmak isterseniz hamurları açtıktan sonra hamurların arasına ıspanak veya fesleğen yaprakları dizip, yeterli inceliğe gelene kadar açabilirsiniz.
*Servis ederken üzerine zeytinyağında çevirdiğiniz ıspanak veya fesleğen yapraklarını üzerine dökebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
53B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kolay Fettuccine Alfredo Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
364B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Keşli Cevizli Erişte Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Fatma Sevilmiş
· 19.04.2022

15 ml zeytin yağı ne kadar oluyor