- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Acılı Kuru Fasulye Tarifi
Tarif
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
Bol acılı güveçte kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
![Acılı Kuru Fasulye Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/5b633cb0829e81c29f4d31bcc6d4cffd1e731524.jpeg)
Paylaş
- 30B
- 159
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g ispir fasulyesi
50 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet orta boy domates
30 g domates salçası
5 adet kırmızı kuru biber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru fasulyeleri mümkünse bir gece önceden ıslatın.
- 2Ertesi gün geniş bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla, yarı pişecek şekilde haşlayın. Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri temizlemeye özen gösterin.
- 3Toprak güveç kabında tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Daha sonra küp doğranmış kuru soğanları kavurmaya başlayın.
- 4Kavrulmuş soğanların üzerine kabukları temizlenmiş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- 5Domates salçasını da ilave edip güzelce kavurun. Üzerine 1 litreye yakın su ilave edip kaynayınca yarı haşlanmış fasulyeleri ve kuru biberleri ilave edip güvecin altını kısık ateşe alın.
- 6Daha sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirip yaklaşık 45 dk. pişmeye bırakın.
- 7Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Dilerseniz az miktarda biber salçası ekleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Murat Yıldız](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/b89180cd5414d253ebcfd20b722833055512c8b7.jpeg)
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?