Kısık Ateş
Tarif

Acılı Kuru Fasulye Tarifi

Bol acılı güveçte kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 162
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g ispir fasulyesi
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet orta boy domates
30 g domates salçası
5 adet kırmızı kuru biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeleri mümkünse bir gece önceden ıslatın.
  • Ertesi gün geniş bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla, yarı pişecek şekilde haşlayın. Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri temizlemeye özen gösterin.
  • Toprak güveç kabında tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Daha sonra küp doğranmış kuru soğanları kavurmaya başlayın.
  • Kavrulmuş soğanların üzerine kabukları temizlenmiş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Domates salçasını da ilave edip güzelce kavurun. Üzerine 1 litreye yakın su ilave edip kaynayınca yarı haşlanmış fasulyeleri ve kuru biberleri ilave edip güvecin altını kısık ateşe alın.
  • Daha sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirip yaklaşık 45 dk. pişmeye bırakın.
  • Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Dilerseniz az miktarda biber salçası ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Brüksel Lahanası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
36B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Karnabahar Biftek Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
2B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (8)

ErgünKorkmaz
· 28.05.2020

En sevdiğim çok güzel 🤩

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 28.05.2020

✨✨🤘

Banu Atalay
· 22.08.2020

Mükemmel

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 24.08.2020

Teşekkürler 🙌😊

Meltem Işık akoğlu

Bizzat ustanın elinden yediğimiz bu yemek için daha önce böylesini yemediğimi söyleyebilirim🤤Ellerine sağlık Murat usta geleneksel lezzetlerimizi misafirlerinize tattırdığınız için👏👏👏

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 28.09.2020

Ellerinize, emeğinize sağlık! Rica ederim... 😇👏👏