- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Acılı Kuru Fasulye Tarifi
Tarif
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
Bol acılı güveçte kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 36B
- 162
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g ispir fasulyesi
50 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet orta boy domates
30 g domates salçası
5 adet kırmızı kuru biber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru fasulyeleri mümkünse bir gece önceden ıslatın.
- 2Ertesi gün geniş bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla, yarı pişecek şekilde haşlayın. Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri temizlemeye özen gösterin.
- 3Toprak güveç kabında tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Daha sonra küp doğranmış kuru soğanları kavurmaya başlayın.
- 4Kavrulmuş soğanların üzerine kabukları temizlenmiş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- 5Domates salçasını da ilave edip güzelce kavurun. Üzerine 1 litreye yakın su ilave edip kaynayınca yarı haşlanmış fasulyeleri ve kuru biberleri ilave edip güvecin altını kısık ateşe alın.
- 6Daha sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirip yaklaşık 45 dk. pişmeye bırakın.
- 7Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Dilerseniz az miktarda biber salçası ekleyebilirsiniz.
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?