Tarif

Barbunya Pilaki Tarifi

Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi nasıl yapılır? Barbunya pilaki yapmanın püf noktaları nelerdir? Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Barbunya Pilaki Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 186
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet havuç
50 g domates salçası
300 g ayıklanmış barbunya
2 adet olgun domates
500 ml sıcak su
5 g tuz
1 tutam toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsakları pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından halka halka veya küp doğranmış havuçları tencereye ekleyin, 4-5 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ayıklanmış barbunyaları da ekledikten sonra kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Son olarak suyunu, tuzunu ve toz şekerini ilave edip, kısık ateşte 25 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Barbunyalar yumuşadığında ocağın altını kapatıp, demlenmesi için oda sıcaklığına gelene dek kapağını açmayın.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
126B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Tezcan Yüceünüvar

Şefim zeytinyağlıların kapağı soğuyuncaya kadar kapalı mı kalmalı , ya da biraz açık mı olmalı ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 03.03.2021

Biraz açık olmasında fayda var.

Aynur Akbayrak
· 01.03.2021

Havucları halka halka kesiniz demişsiniz ama siz öyle yapmamışsınız🤔

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 01.03.2021

Bunun pek bir önemi yok, halka halka veya küp doğrayabilirsiniz.

Gönül Kalkan
· 11.03.2021

Sayın şefim gram nedir Allah aşkına. Herkesin evinde terazisi yok. Çay kaşığı, yemek kaşığı vs. Ölçüler verilse ne güzel olurdu. Saygılar ....

Hjk Kjh
· 21.03.2021

"Malzeme ListesiÖlçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayınız."